Obchodné riadenie

Ako predávať softvér

Ako predávať softvér

Video: Registrácia - Ako predávať 2024, Júl

Video: Registrácia - Ako predávať 2024, Júl
Anonim

Väčšina súkromných používateľov, ktorí používajú softvér, používa pirátske verzie. V poslednej dobe sa objavil a naďalej rastie režim pre licencovaný softvér - považuje sa za pravidlo dobrého vkusu mať licencovaný produkt a nie hacknutú verziu. Situácia s právnickými osobami je zásadne iná - nemajú inú možnosť, ako si kúpiť licencovaný softvér. Sú to oni, ktorí sú vašou cieľovou skupinou.

Image

Návod na použitie

1

Identifikujte svoju cieľovú skupinu medzi právnickými osobami. Toto sú všetky spoločnosti, pre ktoré je používanie vášho softvéru nevyhnutné pre každodenné činnosti. Vytvorte zoznam potenciálnych zákazníkov s poznámkami k špecifikácii požadovaného softvéru.

2

Začať vytáčanie. Neponúkajte klientovi, aby si softvér okamžite zakúpil, nenavrhujte, aby vyskúšal skúšobnú verziu, aby ho mohol na začiatku zistiť na niekoľkých počítačoch alebo na jednom oddelení. Zúčastnite sa bezplatného školiaceho seminára o používaní softvéru.

3

Poskytnite testovacej skupine technickú podporu. Poraďte im o akýchkoľvek otázkach, navrhnite najjednoduchšie metódy riešenia problémov. Vysvetlite absolútne všetko, čo ich zaujíma. Buďte trpezliví. Pamätajte, že celá dohoda závisí od toho, ako sa týmto ľuďom váš softvérový produkt páči. V prípade, že poskytnete dostatočnú podporu, akékoľvek, aj najzložitejšie softvérové ​​riešenie sa bude ľahko predávať.

4

Pridelte čas potrebný na prijatie rozhodnutia. Neodkladajte rozhodnutie, ale neponáhľajte sa. Rezerváciu urobte skôr, ako je potrebné urobiť rozhodnutie, najneskôr však do posledného dňa skúšobnej lehoty. Ide o to, že bez vašej technickej podpory sa softvérový produkt bude javiť používateľom komplikovaný a môžu zmeniť názor. Nedovoľte to.

Odporúčaná