ostatné

Ako skontrolovať čistotu transakcie

Ako skontrolovať čistotu transakcie

Video: Q & A with GSD 037 with CC 2024, Júl

Video: Q & A with GSD 037 with CC 2024, Júl
Anonim

Občania sa často obracajú na realitné kancelárie v presvedčení, že odborníci spoločnosti pre nich urobia všetko a transakcia bude plynúť hladko. Súčasne prax odhaľuje veľa prípadov, keď sa obrátením na realitnú kanceláriu získa osoba vlastnícke práva k bytu, ktorý už bol predaný inej osobe, alebo k bývaniu, v ktorom je okrem neho zaregistrovaných niekoľko ďalších rodinných príslušníkov bývalého vlastníka atď. Existuje veľa prípadov a môžete ich uviesť donekonečna.

Image

Návod na použitie

1

To neznamená, že by vás realitníci chceli úmyselne uškodiť. Áno, existujú prípady, keď realitné kancelárie úmyselne uvedú klienta do omylu a podvodnými konaniami prevezme časť peňazí, ale tieto transakcie sú vhodné aj vtedy, keď neúmyselne omyl uvedie realitnú kanceláriu z dôvodu svojej nekompetentnosti a ľahostajnosti k práci. V obidvoch prípadoch riskujete stratu svojich úspor v priebehu rokov a nezískanie nehnuteľností.

2

Ako skontrolovať čistotu transakcie a dobrú vieru realitných kancelárií samostatne, čo presne by ste mali skontrolovať? Je potrebné skontrolovať, či sú priestory, ktoré získate v nehnuteľnosti alebo v prenájme, zabavené.

Skontrolujte, či nehnuteľnosť nemá nejaké obmedzenia alebo prekážky, o ktorých môže predajca mlčať.

3

Skontrolujte doklady osoby, ktorá predáva alebo prenajíma priestory, či je vlastníkom a je oprávnená takéto transakcie vykonávať. V takom prípade zistite, na základe čoho predávajúci získal vlastnícke právo k nehnuteľnosti, či sú jeho práva na tento nehnuteľný predmet sporné na súde.

4

Zhromaždite informácie o tom, kto je zaregistrovaný v zakúpenom byte alebo dome, a či by pre vás mohli mať dôsledky, či existujú nejaké tretie strany, o ktorých predajca mlčal.

5

Skontrolujte všetky technické dokumenty týkajúce sa bývania a zistite, či nedošlo k neoprávnenej prestavbe alebo rekonštrukcii nehnuteľnosti.

6

Pozorne si prečítajte všetky dokumenty obsiahnuté v transakcii vrátane všetkých ustanovení zmluvy.

Užitočné rady

Pamätajte na to, že v prípade pochybností je potrebné podpísať zmluvu a ďalšie súvisiace dokumenty až po konzultácii s právnikom a odsúhlasení všetkých bodov.

Odporúčaná