ostatné

Ako overiť pravosť licencie

Ako overiť pravosť licencie

Video: Ako overiť pravosť investičného zlata a zlatých šperkov 2024, Júl

Video: Ako overiť pravosť investičného zlata a zlatých šperkov 2024, Júl
Anonim

Väčšina typov projekčných a stavebných činností dnes vyžaduje licenciu. A to nie je vždy ľahké. Jedným z riešení tohto problému bolo predloženie falošných dokladov zákazníkovi. V súvislosti so zmenou stavebných povolení na osvedčenia o zápise do registra samoregulačných organizácií je teraz podvod v oblasti udeľovania licencií rozšírenejší. Podvodníci majú obrovskú oblasť činnosti, pretože výskyt takýchto dôkazov je nový, tak pre zákazníkov, ako aj pre dodávateľov. Ako sa vyhnúť podvádzaniu?

Image

Návod na použitie

1

V Rusku sa v súčasnosti vytvára jednotný štátny register stavebných povolení. V tejto fáze je verejne prístupná pre všetkých používateľov internetu. Ak chcete skontrolovať predloženú licenciu, najskôr prostredníctvom internetu, prejdite do tohto registra. Nie je to ťažké. Len do vyhľadávacieho nástroja zadajte text „jediný register stavebných licencií“ a potom doň vstúpte.

2

Pred vami sa otvorí niekoľko veľkých blokov: register licencií vydaných na stavebné činnosti, licencie na energetickú kontrolu, technické prieskumy, kartografické práce a dizajn. Vyberte, čo potrebujete na základe licencie, ktorú potrebujete overiť.

3

Pre lepšiu orientáciu je lepšie použiť klasifikátor. Môžete zadať mesto, v ktorom je licencia vydaná, ako aj stav a triedenie licencie podľa charakteristík.

4

V zozname, ktorý sa otvorí, nájdite úplný názov vydanej licencie. Ak existuje, nezabudnite skontrolovať všetky údaje, napríklad presný názov organizácie, ktorej bola licencia vydaná, jej právnu adresu, číslo licencie a dátum vydania. Stáva sa, že v jednom registri licencií skutočne existuje nesprávne číslo dokladu, pod týmto číslom je zaregistrovaná iba iná organizácia. Takže buďte opatrní. Zjednotený register licencií sa neustále aktualizuje, a preto sú informácie v ňom uvedené pomerne presné.

Užitočné rady

Každý mesiac sa vydáva viac licencií. Spolu s nimi rastie počet falzifikátov. Preto buďte veľmi opatrní a nezabudnite skontrolovať licenciu pravosti, ktorá vám bola predložená.

Odporúčaná