Obchodné riadenie

Ako vykonať analýzu výroby

Ako vykonať analýzu výroby

Video: Nový pilotný závod na recykláciu batérií VOLKSWAGEN - takto sa recyklujú batérie do automobilov 2024, Júl

Video: Nový pilotný závod na recykláciu batérií VOLKSWAGEN - takto sa recyklujú batérie do automobilov 2024, Júl
Anonim

Analýza výroby vám umožňuje plne vyhodnotiť jej účinnosť. Štúdia o hlavných parametroch podniku by sa nemala vykonávať z prípadu na prípad, ale pravidelne, v súlade s plánom. Na základe výsledkov analýzy sa zvyčajne rozhoduje o zmenách štruktúry riadenia výroby.

Image

Návod na použitie

1

Vykonajte analýzu výrobkov. Odhadnite objem vyrobeného tovaru a služieb. Oddeľte veľkosť riadku predávaných produktov. Spočítajte počet nepredaných hotových výrobkov na sklade.

2

Pri výpočte použite porovnanie ukazovateľov prepustených výrobkov s rovnakými parametrami ako v predchádzajúcom období. V takom prípade nezabudnite vziať do úvahy trvanie konkrétneho výrobného cyklu, a nie kalendárne meranie času.

3

Vypočítajte vnútorný obrat spoločnosti. Ak medzi štrukturálnymi zložkami podniku nedochádza k prevodu výrobkov, ktoré sú vo fáze výroby a spracovania, obrat by sa mal rovnať jednému.

4

Pri výpočte zohľadnite ukazovateľ podielu výroby vyjadrený v hrubej produkcii (tzv. Koeficient obchodovateľnosti). V prípade rozpracovanosti bude koeficient rovný jednému. Inak existujú zvyšky produktu na konci analyzovaného obdobia.

5

Vykonajte štúdiu zloženia produktu pomocou faktora dostupnosti. Ak v posledných rokoch existuje tendencia k poklesu ukazovateľa, môžeme konštatovať, že podiel polotovarov na celkovom objeme obchodovateľných výrobkov stúpa. Tento stav si môže vyžadovať zmenu v štruktúre výroby.

6

V poslednej fáze analyzujte plánované hodnoty nákladov na komerčné výrobky. Zahrnúť do analýzy výrobných nákladov na výrobok, vrátane platu zamestnancov zamestnaných vo výrobe; materiálne náklady; náklady na dopravu; výdavky na bežné a generálne opravy. Porovnajte plánované výrobné náklady so skutočnými nákladmi.

Odporúčaná