obchodné

Ako vypočítať daňové sankcie v zjednodušenom daňovom systéme?

Ako vypočítať daňové sankcie v zjednodušenom daňovom systéme?

Video: Daň z příjmů fyzických osob 2020 a daňové přiznání za rok 2019 2024, Júl

Video: Daň z příjmů fyzických osob 2020 a daňové přiznání za rok 2019 2024, Júl
Anonim

Ak ste oneskorili vyplácanie zálohovej platby v zjednodušenom daňovom systéme alebo zistili nedoplatky, musíte zaplatiť pokuty. Malo by sa pamätať na to, že v rámci zjednodušeného daňového systému nie je za oneskorené vyplatenie záloh vyplatená žiadna pokuta, musia sa zaplatiť iba pokuty.

Image

Podľa článku 75 daňového poriadku Ruskej federácie sa ukladá pokuta za každý kalendárny deň omeškania, ktorý začína plynúť od nasledujúceho dňa platby dane. Preto musia byť preddavky vyplatené najneskôr do 25. dňa: za 1. štvrťrok - do 25. apríla; pre 2. štvrťrok - do 25. júla, pre 3. štvrťrok - do 25. októbra. Za to, že daňovník včas a úplne neprevedel zálohové platby v rámci zjednodušeného daňového systému, pokuta sa neposkytuje, ale bude sa účtovať pokuta.

2

Pokuta za každý deň omeškania, začínajúc 26. dňom, sa určuje v% zo sumy nezaplatenej dane. Úroková sadzba sa rovná jednej stotine (1/300) refinančnej sadzby centrálnej banky, v roku 2013 je táto hodnota 8, 5%.

Pokuta sa vypočíta podľa vzorca: 1/300 * 0, 0825 * (výška dlhu) * (počet dní omeškania).

3

Príklad výpočtu pokút za oneskorené / neúplné vyplatenie záloh v rámci zjednodušeného daňového systému:

predpokladajme, že výška preddavku zjednodušeného daňového systému, ktorý je splatný za 3. štvrťrok, predstavovala 10 000 rubľov, táto platba sa musela uskutočniť pred 25. októbrom. V skutočnosti bola zaplatená 28. novembra; takže dostaneme:

1/300 * 0, 085 * 10 000 rubľov. * 33 dní = 93, 5 rubľov.

Podobne sa vykonáva výpočet as zistenými nedoplatkami, ktoré vznikli v dôsledku nedoplatku zálohy na zjednodušený daňový systém.

Aby ste zjednodušili prácu a skontrolovali len svoje vlastné výpočty, môžete sa pozrieť na praktickú online kalkulačku http://www.klerk.ru/tools/penalty. V kalkulačke musíte uviesť celkovú výšku dlhu a dva dátumy: daňové obdobie stanovené v súlade s daňovým zákonníkom a skutočný dátum platby. Výpočet sa vykonáva automaticky so zreteľom na súčasnú mieru refinancovania.

Odporúčaná