nepopulárne

Ako vypočítať výdavky

Ako vypočítať výdavky

Video: Daň z príjmov fyzických osôb 2024, Júl

Video: Daň z príjmov fyzických osôb 2024, Júl
Anonim

Každý začínajúci podnikateľ sa zaujíma o to, ako bude stáť otvorenie konkrétneho podniku, najmä ak je spojené s výrobou a výrobou. Ďalšie činnosti podniku budú závisieť od toho, ako presne sa vypočítavajú výrobné náklady.

Image

Návod na použitie

1

Najprv sa rozhodnite, koľko budete poskytovať služby alebo vyrábať produkty. Mali by ste jasne vedieť, že tento mesiac vyrobíte napríklad 200 kusov tovaru alebo poskytnete služby 200 ľuďom.

2

Teraz vypočítajte variabilné náklady (náklady, ktoré sa líšia v závislosti od objemu služby alebo výstupu), preto je potrebné:

Vypočítajte náklady na materiály (náklady na suroviny, ktoré kúpite na výrobu výrobkov). Náklady na suroviny potrebné na výrobu jednotky tovaru sa musia vynásobiť objemom plánovanej výroby. Ak poskytujete službu, v tomto prípade nebudete mať žiadne náklady.

3

Mzdové náklady. Rozhodnite sa, koľko ľudí pre vás bude pracovať na dokončení výrobného alebo servisného plánu a koľko mzdy im zaplatíte.

4

Odpočty na sociálne potreby. Spravidla ide o príspevky do fondu sociálneho zabezpečenia a do fondu povinného poistenia. Uveďte percentuálny podiel odpočtov vyplývajúcich z právnych predpisov.

5

Teraz musíte počítať fixné náklady (nesúvisia s objemom služieb alebo výroby tovaru). Pozostávajú zo všeobecnej výroby a všeobecného vybavenia a fixných aktív atď.), Obchodných nákladov (výdavky na reklamu a dodanie tovaru spotrebiteľovi - ak existujú).

6

Všetky sumy, variabilné a fixné náklady sa musia spočítať. To budú vaše náklady na výrobu a výrobu.

Náklady na predaj

Odporúčaná