rozpočtovanie

Ako vypočítať obrat

Ako vypočítať obrat

Video: Ako nastaviť B2B marketing, aby zvyšoval obrat 2024, Júl

Video: Ako nastaviť B2B marketing, aby zvyšoval obrat 2024, Júl
Anonim

Podnikateľ, ktorý organizuje nové podnikanie, musí mať úplne jasnú predstavu o tom, aký bude zisk podniku a aké výdavky mu vzniknú, a teda aký by mal byť jeho finančný alebo komoditný obeh. Bez týchto hypotetických informácií je začatie podnikania riskantné.

Image

Návod na použitie

1

Pri plánovaní očakávaného obratu podniku alebo inými slovami odhadovaného počtu tovarov alebo služieb, ktoré je možné zrealizovať, je vhodné zohľadniť existujúce skúsenosti získané v podobných (podobných profilových) podnikoch.

2

Po vypočítaní komoditného alebo finančného obratu za určité časové obdobie a určení nákladov, ktoré vzniknú pri zabezpečení tohto obratu, vypočítaní rozdielu medzi prvým a druhým, tým označíte zisk, ktorý spoločnosti prinesie.

3

Pre podrobnejšie výpočty použite klasickú schému: odpočítajte sumu finančných prostriedkov potrebných na nákup tovaru za toto obdobie od odhadovaného ročného (mesačného, ​​štvrťročného, ​​komfortu každého používateľa) obratu (zvyčajne 60-70%). Nezabudnite uviesť v zozname pravidelných výdavkov výplaty miezd zamestnancom, prenájom priestorov, náklady na dopravu, poistenie, komunikáciu (fax, telefón atď.), Odpisy a opravy zariadení, platby daní, právne poradenstvo. Výsledkom všetkých hlavných odpočtov je zisk.

4

Ak predbežné výpočty ukážu nedostatočný zisk alebo nákladovú nadradenosť nad obratom, je potrebné prijať opatrenia na zníženie nákladov alebo na nájdenie ďalšieho zdroja príjmu. Ako prostriedok na zvýšenie príjmu spoločnosti môžeme odporučiť správanie reklamnej kampane. Ako ukazujú skúsenosti, finančný a komoditný obeh po jeho zavedení výrazne prevyšuje výdavky na tieto účely vynaložené prostriedky.

5

Projekt by sa mal ukončiť, ak sa ukáže, že opatrenia na zníženie nákladov v prípade ich prevahy nad obchodom sú pre podnik nemožné.

  • Príklad výpočtu obchodu v ekonomike a štatistike
  • Pojem obratu

Odporúčaná