rozpočtovanie

Ako vypočítať ušlý zisk

Ako vypočítať ušlý zisk

Video: Analýza společnosti Alibaba Group (BABA) - výpočet vnitřní hodnoty, AntGroup, Jack Ma 2024, Júl

Video: Analýza společnosti Alibaba Group (BABA) - výpočet vnitřní hodnoty, AntGroup, Jack Ma 2024, Júl
Anonim

Strata zisku dnes sa považuje za príjem, ktorý by súkromná osoba za bežných okolností dostala, ale nezískala by ju, ak by nastala situácia, ktorá by od neho priamo nezávisla. Aby ste mohli vypočítať výšku ušlého zisku, musíte najprv určiť typ odhadovaného zisku.

Image

Budete potrebovať

  • zmluvy s dodávateľmi a zákazníkmi

  • finančný plán podniku na rok

  • kalkulačka

Návod na použitie

1

Určite výšku ušlého zisku podľa zmluvy, ktorá nebola správne vykonaná. Vo všeobecnosti sa výška ušlého zisku rovná výške peňazí, ktoré by súkromná osoba dostala, ak by on alebo jeho protistrana riadne plnili svoje povinnosti vyplývajúce zo zmluvy, napríklad v dohode o prenájme auta sa predpokladalo, že náklady na túto službu sú 30 000 rubľov mesačne. Predpokladajme, že nájomca počas nájomného obdobia poškodil auto. Stratený zisk sa potom bude rovnať 30 tisíc rubľov, vynásobenému počtom mesiacov, počas ktorých vozidlo nefunguje.

Image

2

Vypočítajte ušlé zisky v dôsledku oneskoreného doručenia. Výška ušlého zisku sa môže rovnať objemu predaja za minulé obdobie mínus krátka ponuka výrobkov, napríklad podnik predáva nábytok. Kupujúci pre neho objednali 150 000 rubľov. Objednávka zákazníka a ďalší nábytok neboli dodané včas. V tejto situácii možno ušlý zisk predstavovať iba 150 tisíc rubľov, pretože neexistuje dostatok dôkazov o tom, že by sa zvyšný nábytok v dodávke včas vypredal.

Image

3

Vyhodnoťte plánovaný objem predaja vašej spoločnosti a na základe tohto vypočítajte ušlý zisk.Niektoré metódy odporúčajú vziať do úvahy pri výpočte výšky ušlého zisku, napríklad okolnosti, ako je plánovaný predaj, zmena sortimentu v dôsledku nedodania výrobkov, nižšia kvalita, sezónne podmienky predaja. Výška ušlého zisku teda zahŕňa zohľadnenie všetkých okolností, ktoré v konečnom dôsledku ovplyvnili veľkosť odhadovaného zisku. Mali by sa zohľadniť všetky menšie a mimoriadne podmienky, ktoré spôsobili porušenie zmluvy. Tieto zmeny v odhadovaných príjmoch môžu byť nahraditeľné.

Image

Venujte pozornosť

Úradné potvrdenie tiež potvrdzuje nesplnenie povinností podľa dohody jednej zo strán, ktoré malo za následok ušlý zisk.

Užitočné rady

Na kompenzáciu ušlého zisku musí byť každý plánovaný ukazovateľ zisku podložený príslušnou dokumentáciou.

  • Portál právnych informácií
  • výpočet straty zisku

Odporúčaná