ostatné

Ako vyčistiť vybavenie

Ako vyčistiť vybavenie

Video: Ako vyčistiť sacie potrubie na vlastnom aute (Jednoduchý návod) 2024, Júl

Video: Ako vyčistiť sacie potrubie na vlastnom aute (Jednoduchý návod) 2024, Júl
Anonim

Nákup dovážaného zariadenia môže priniesť väčšinu výrobných a obchodných podnikov na kvalitatívne novú úroveň. Pri rozhodovaní o uskutočniteľnosti jeho obstarania by sa však vždy malo brať ohľad na značné výdavky a množstvo formalít spojených s colnými orgánmi. Tento proces pôjde hladko, iba ak bude v úplnom súlade so zákonom a bude sa venovať všetkým detailom.

Image

Budete potrebovať

  • - balík dokumentov;

  • - peniaze.

Návod na použitie

1

Kontaktujte colné úrady. Najlepšie sa to uskutoční pred transakciou, pretože musíte vopred poznať výšku cla, ktoré významne ovplyvní hodnotu vášho produktu. Poraďte sa s maklérom o tom, aké povinné dokumenty budete potrebovať pri dovoze zariadenia.

2

Podpíšte zmluvu so zahraničnou protistranou, ktorá v nej odráža všetky podmienky transakcie. Uschovajte si kópie všetkých dokumentov týkajúcich sa nákupu zariadenia.

3

Požiadajte dodávateľa o súbor technickej dokumentácie (osvedčenia, návod na použitie, technické špecifikácie, informácie o ochranných známkach). Na základe týchto informácií stručne opíšte svoje vybavenie, ktoré vám pomôže pri výpočte ciel.

4

Pred prekročením hranice poskytnite colnému sprostredkovateľovi balík týchto dokumentov:

1. Zmluva;

2. Transakčný pas;

3. Faktúra;

4. Špecifikácia;

5. technický opis zariadenia;

6. dohoda s dopravnou spoločnosťou;

7. bankové platobné príkazy;

8. Vývozné vyhlásenie zmluvnej strany;

9. Osvedčenie o zhode alebo vyhlásenie o zhode.

Na základe týchto dokumentov colný maklér vypočíta clá a iné platby.

5

Uskutočnite všetky potrebné platby a priložte platobné príkazy k balíku dokumentov. Teraz môže váš maklér vyplniť colné vyhlásenie (colné vyhlásenie o náklade) a predložiť ho colnému orgánu. O prepustení vášho zariadenia rozhodne inšpektor. Ak sa v dokumentoch zistia chyby, možno tovar umiestniť do dočasného skladu na kontrolu.

Venujte pozornosť

Venujte pozornosť deklarovaným nákladom na zariadenie. Ak nezodpovedá cenovej úrovni, podľa ktorej sa riadia colné orgány, vaše platby sa môžu upraviť. V takom prípade budete musieť zaplatiť cenový rozdiel pred prepustením tovaru, čo môže byť v niektorých prípadoch veľmi významné.

Užitočné rady

Ak sú k zariadeniu pripevnené náhradné diely alebo príslušenstvo, ktoré nie sú neoddeliteľnou súčasťou zariadenia, pripravte osobitný súbor dokladov na colné vybavenie.

Odporúčaná