Obchodné riadenie

Ako inzerovať banku

Ako inzerovať banku

Video: Google marketingové nástroje - Google Ads (AdWords) 1. prednáška - Miroslav Reiter 2024, Júl

Video: Google marketingové nástroje - Google Ads (AdWords) 1. prednáška - Miroslav Reiter 2024, Júl
Anonim

V podmienkach tvrdej konkurencie sa úspešná propagácia ich služieb stáva pre banky prioritou. Každá reklamná správa vytvorená ako súčasť jasnej marketingovej a klientskej stratégie finančnej inštitúcie môže ovplyvniť výber spotrebiteľov, a teda môže priniesť zisk.

Image

Návod na použitie

1

Ciele reklamnej politiky ktorejkoľvek banky sa určujú na základe jej krátkodobých a dlhodobých cieľov, ich rozsahu. V jednom prípade to bude napríklad udržiavanie už nahromadeného „kapitálu dobrej povesti“, v druhom prípade - zavedenie mena a vizuálneho obrazu novej značky do myslí spotrebiteľov. V obidvoch prípadoch zostane predaj bankových produktov v relevantných segmentoch trhu rovnako relevantný.

2

Ako zorganizovať správnu reklamnú kampaň pre banky? V prvom rade vytvorením informačnej príležitosti pre takúto akciu. Tento dôvod môže byť založený na informáciách, ktoré zaujímajú stálych a potenciálnych zákazníkov - fyzických a právnických osôb. Napríklad: - nové typy služieb, - otvorenie ďalšej úverovej linky, - výhody pri obsluhe veľkých zákazníkov a partnerov, - realizácia perspektívneho investičného projektu, - účasť na sponzorskom programe atď.

3

Pri organizovaní reklamnej kampane je dôležité pamätať na to, že pre takmer každé cieľové publikum banky (s určitou korekciou pre kategóriu zákazníkov) bude dôležité: pohodlie pri získavaní finančných služieb, kvalita služieb a možné výhody. Požiadavky spotrebiteľov sa môžu líšiť: dlhodobé pôžičky na rozvoj podnikania sú relevantné pre podnikateľov, pôžičky na autá, hypotéky a internetové služby pre obyvateľstvo.

4

Poznanie cieľového publika vám pomôže zvoliť správny reklamný kanál. Ak napríklad banka inzeruje nové typy vkladov na dôchodky, je nepravdepodobné, že tieto informácie budú vložené do obchodnej tlače pre top manažérov. Letáky v informačných stánkoch dôchodkového fondu však určite pritiahnu pozornosť potenciálnych zákazníkov.

5

Bude dôležité, aby každá banka propagovala svoju firemnú identitu. Banky, ktoré uspejú vo vytváraní pozitívneho imidžu, sú schopné preukázať v reklame svoje úspechy pri zvládnutí najnovších informačných technológií, vysokej úrovni organizácie obchodných procesov a všetkých servisných postupov.

6

V reklamných materiáloch je dôležité zdôrazniť myšlienku otvorenosti aktivít banky pre obchodných partnerov, štátne a obecné úrady, akcionárov, zákazníkov, zamestnancov.

7

Dôležitým dôrazom v reklamných bankových službách sú informácie o bezpečnosti transakcií, o opatreniach zameraných na zabránenie akýmkoľvek možným protiprávnym konaniam v bankovom sektore.

8

Čo môže byť výhodné na zvýraznenie reklamy vašej banky medzi podobnými konkurentmi? Zručná kampaň za ponuky balíkov, prísľub skutočných bonusov a atraktívnych darčekov. Nezabudnite uviesť ďalšie kvalitatívne informácie o zákazníckej podpore, a to aj prostredníctvom internetu. Zamyslite sa nad tvorivo-emocionálnou súčasťou vašich reklamných správ.

Venujte pozornosť

O otázke pomeru objemu reklamy a frekvencie ich produkcie sa rozhoduje v závislosti od cieľov reklamy, rozpočtu, technických a tvorivých schopností. Niekedy je racionálnejšie robiť krátke, ale časté videá a rozhlasové spoty, ako s zriedkavými a dlhými reklamnými článkami. Úspešný slogan je neoddeliteľnou súčasťou reklamy banky: „Silná banka pre silnú krajinu“, „reputácia sa meria čestne“, „udržiavame hodnoty“, „vytvárame bohatstvo“.

Užitočné rady

Vo všeobecnosti je reklamná politika banky vytvorená ako súčasť marketingovej komunikačnej politiky s tradičným rozdelením ATL (nad líniou) a BTL (pod líniou) na komunikačné médiá.

ATL - sú to reklamné podujatia v televízii, rozhlase, v tlači, na internete; vonkajšia reklama; reklama na dopravu, v kinách atď. BTL sú propagačné akcie: akcie PR (public relations), priamy marketing, výstavy, charitatívne programy atď.

Skladanie sloganov. Prvý ruský slovník bankových sloganov.

Odporúčaná