Obchodná komunikácia a etika

Ako inzerovať služby

Ako inzerovať služby

Video: Inzerujte svoje služby rýchlo a ľahko 2024, Júl

Video: Inzerujte svoje služby rýchlo a ľahko 2024, Júl
Anonim

Hlavným cieľom inzerenta v sektore služieb je získať dôveru skutočného a potenciálneho kupujúceho a povzbudiť ho k nákupu inzerovanej služby. K tomuto cieľu povedú iba kompetentné reklamné rozhodnutia týkajúce sa prilákania pozornosti, stimulovania záujmu o službu, objektívneho posúdenia jej kvality, výhod, záruk pre spotrebiteľov.

Image

Návod na použitie

1

Pri spustení reklamných služieb si jasne definujte, ako sa líši od produktu. Existujú štyri základné rozdiely:

1. Služby nie sú hmatateľné. Väčšinou ide o akcie a procesy.

2. Služby sú veľmi personalizované. Spotrebiteľ na ne kladie svoje jedinečné požiadavky (nezabudnite na ateliér alebo kaderník). Implementácia služby závisí od mnohých nekontrolovateľných faktorov: od nejasne formulovanej žiadosti samotného klienta, kvalifikácie výkonných umelcov a ďalších.

3. Pri poskytovaní služieb sa výrobná fáza zhoduje s fázou spotreby a kupujúci sa na nej môžu priamo zúčastniť. Jedinečnosť každej situácie znemožňuje úplné zjednotenie mnohých servisných postupov.

4. Služba je prchavá. Nemôže sa uložiť a uložiť.

2

Dostať sa k zostaveniu „jadra“ reklamného textu, zamerať sa na kvalitu služby. Nerozhodnosť potenciálneho kupujúceho pri jeho výbere môže mať mnoho dôvodov: od nemožnosti vidieť budúci výsledok až po ich vlastnú neschopnosť. V dôsledku toho jednoducho porovnáva sľuby v niektorých reklamách s ponukami v iných a hľadá výraz „kde je to hlbšie“.

3

Zohľadnite očakávania klienta, jeho stereotypy týkajúce sa vašej služby - negatívne (obavy) aj pozitívne (riešenie problému). Kupujúci od transakcie očakáva predovšetkým kvalitný výsledok, dodržanie termínov, primerané ceny. Môže sa obávať mnohých otázok. Sú zariadenia, nástroje, technológie, techniky dodávateľa spoľahlivé? Je personál profesionálny? Čo ak nenasleduje správny výsledok služby? Úlohou inzerenta je odstrániť pochybnosti kupujúceho, zdôrazniť konkurenčné výhody spoločnosti a realisticky plniť sľuby.

4

Pri zostavovaní reklamnej správy používajte dôkazy a príklady vysokej kvality vašich služieb a solídnosti spoločnosti. Môžu sa stať:

• informácie o pozitívnych výsledkoch podobných objednávok;

• prísľub „tematického“ daru pre službu (disk s užitočnými materiálmi - na seminári, sprievodca cestovnou kanceláriou);

• odkaz na normy kvality nepriamo stanovené v službe (odborníci sú certifikovaní, vybavenie pochádza od vedúcich svetových značiek);

• informácie o autoritatívnych oceneniach, víťazstvách, úspešnej účasti na významných udalostiach v priemysle, verejných propagáciách regiónu, populárnych televíznych reláciách atď.;

• informácie o podnikových štandardoch pre internú kontrolu kvality;

• informácie o možnostiach spolupráce: možný bezplatný „test“ služby (úvodná lekcia v kurzoch cudzích jazykov, wellness sedenie, atď.), O vymenovaní osobného poradcu atď.

5

Po identifikácii všetkých výhod vašej služby môžete začať písať text reklamnej správy. Jeho obsah a objem závisí od výberu reklamného média. Pokiaľ ide o tlačenú reklamu, bude to obvyklé zloženie - úplné alebo skrátené: slogan (reklamný slogan, odvolanie, názov), počiatočný bod, informačný blok (informácie o službe a argumentačný text), referenčné informácie (adresa, kontakty atď.).

Venujte pozornosť

Preukázaním svojich úspechov v oblasti reklamy nezabudnite, že všetko potrebuje opatrenie. Vyhnite sa superlatívom. Ak boli vaši klienti skutočne veľmi slávni a autoritatívni ľudia, skúste to povedať spôsobom, ktorý nevystraší bežných zákazníkov.

Užitočné rady

Garanciu kvality vašich služieb môže priaznivo zdôrazniť technika, ktorá sa stále častejšie používa v spoločnostiach poskytujúcich reklamné služby: 100% návratnosť vynaložených súm s negatívnym hodnotením služby. Napríklad, takáto výnimka môže byť uvedená v reklame: študent dvojdňového seminára má právo vrátiť všetky peniaze, ak nie je spokojný s prvými hodinami podujatia.

„Predávame služby“, N. S. Makatrova; „Postup reklamy“, I.A. Golman, N. S. Dobrobabenko, 1991

Odporúčaná