obchodné

Ako zaregistrovať ochrannú známku sami

Ako zaregistrovať ochrannú známku sami

Video: Ochranné známky | Podnikatelský kompas BusinessInfo.cz 2024, Júl

Video: Ochranné známky | Podnikatelský kompas BusinessInfo.cz 2024, Júl
Anonim

Každý podnikateľ, ktorý má v určitom momente pevné postavenie na trhu, čelí potrebe vytvoriť si svoju vlastnú ochrannú známku, na základe ktorej bude vyrábať výrobky alebo poskytovať služby. Jedna myšlienka, čo bude jeho obrazom, však nestačí - musí byť chránená štátom, a preto musí byť patentovaná.

Image

Návod na použitie

1

Ak si podnikateľ vytvorí reputáciu pre seba, musí si byť istý, že bezohľadné subjekty na trhu nebudú môcť používať svoje čestné meno, a preto by sa mal postarať o patentovanie svojej ochrannej známky, ktorá sa stane znakom a rozpoznateľným znakom jeho výrobkov. Registráciu vykonáva Federálna služba pre duševné vlastníctvo, ktorá sa nachádza na adrese: Moskva, nábrežie Berezhkovskaja, 30, budova 1. Oficiálna webová stránka Rospatent: www.rupto.ru.

2

Po získaní osvedčenia potvrdzujúceho jeho právo vlastniť ochrannú známku môže podnikateľ bezpečne podať žalobu so známkami nezákonného kopírovania. Ochrana tohto práva začína plynúť od okamihu podania prihlášky, čo je veľmi dôležité, pretože lehota na jej zváženie je jeden rok.

3

Prvým krokom pri registrácii ochrannej známky je jej priame vytvorenie. Skladá sa z farby a obsahuje kresbu alebo alfanumerické označenie alebo oboje. Obrázok by nemal byť reklamou na kvalitu produktu ani opakovať jeho vzhľad. Mnoho značiek už bolo patentovaných, takže úplná duplikácia alebo čiastočná podobnosť s existujúcimi logami nespôsobuje návrat aplikácie, musíte prehľadať databázu Rospatent, zatiaľ čo jej objekty sú nielen ruské, ale aj medzinárodné emblémy.

4

Po prijatí výsledkov vyhľadávania a v prípade potreby upravení svojej ochrannej známky môžete začať písať žiadosť a posielať ju priamo federálnej službe alebo faxom s následným odoslaním originálu. Takéto ponáhľanie je niekedy užitočné, keď naliehavo potrebujete zabezpečiť svoje práva na logo.

5

Prihláška by mala obsahovať jasný opis ochrannej známky s uvedením jej štruktúrnych vlastností a ich významu, dekódovania skratiek a prepisu latinskej abecedy. Ďalej je napísaná číselná kategória výrobkov a ich popis. Odevy teda patria do triedy 25. Dokument musí obsahovať úplný obraz značky, a ak je objemný, potom v troch výčnelkoch.

6

K žiadosti je priložených šesť ďalších kariet so znakom duplikovaným v rozmeroch 8 x 8 cm a potvrdením o zaplatení štátnej dane. Po dlhom čakaní príde list s výsledkom, a ak je kladný, mal by sa za vydanie osvedčenia zaplatiť ešte jeden poplatok. Patent na ochranné známky je platný 10 rokov. Rok pred koncom riadku sa musí predĺžiť.

Ako zaregistrovať ochrannú známku

Odporúčaná