rozpočtovanie

Ako urobiť un vyhlásenie

Ako urobiť un vyhlásenie

Video: Primitive Technology: Bow and Arrow 2024, Júl

Video: Primitive Technology: Bow and Arrow 2024, Júl
Anonim

Jednotlivý podnikateľ môže podať daňové priznanie niekoľkými spôsobmi: osobne ho musí dať inšpektorátu alebo ho poveriť jeho zástupcom (zamestnanec, známy, príbuzný), poslať ho poštou alebo zaslať prostredníctvom telekomunikačných kanálov. Každá z metód má svoje klady a zápory.

Image

Budete potrebovať

  • - pas;

  • - plnomocenstvo (pri doručení prostredníctvom zástupcu);

  • - poštovú obálku, formulár investičného inventára a peniaze na zaplatenie komunikačných služieb (keď sa posielajú poštou);

  • - prístup k počítaču a internetu.

Návod na použitie

1

Ak podnikateľ predloží vyhlásenie sám, stačí ho vyplniť a podpísať, vyhotoviť z neho kópiu (alebo urobiť dva originály) a počas pracovnej doby ho priniesť na kontrolu. Číslo a adresu vašej dane a hodiny jej fungovania nájdete na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruskej federácie v sekcii inšpekčného vyhľadávania na registračnej adrese (alebo právnej adrese podniku). Každá daň má svoj vlastný postup pre prácu s občanmi. Niekde sú vyhlásenia prijímané v špeciálnom okne, niekde musíte zavolať úradníkovi na telefóne. Na druhej kópii musí zamestnanec vykonávajúci kontrolu urobiť značku prijatia.

2

Rovnaký postup pri podávaní vyhlásenia prostredníctvom zástupcu sa pridáva iba potreba napísať plnomocenstvo. Podnikateľ musí uviesť, komu presne dôveruje, aby podpísal a predložil vyhlásenie, a osvedčil dokument svojím podpisom a, ak je k dispozícii, pečať, bude potrebné vyplniť aj časť vyhlásenia zástupcu a uviesť, že sa mu dokument predkladá. Zástupca musí vyhlásenie podpísať. Splnomocnenie sa udeľuje zamestnancovi kontroly spolu s vyhlásením.

3

Pošlite daňové hlásenie poštou by malo byť cenným listom so zoznamom investícií potvrdeným vedúcim oddelenia komunikácie. Ak to chcete urobiť, musíte podľa uváženia odosielateľa vyhodnotiť každú investíciu v jednej alebo druhej čiastke.

Za dátum odoslania dokumentu sa považuje deň jeho doručenia na pošte, ktorý sa potvrdí potvrdením o zaplatení jeho služieb.

4

Ak chce podnikateľ predložiť vyhlásenie prostredníctvom internetu, musí si vybrať službu, s ktorou môže urobiť. Ich ponuka na trhu je vynikajúca. Niektorí si za svoje služby vyberajú mesačný poplatok, iní jednorazovo a za pomoci elektronického účtovníka Elba môžete bezplatne podať jednotné daňové priznanie v súvislosti s uplatňovaním zjednodušeného daňového systému. Musíte podpísať dohodu so službou alebo sa k nej pripojiť a na ňu vystaviť plnomocenstvo. Jeho vzorka sa odoberie na webe a vyplnená a overená kópia sa na stránku prenesie vo forme naskenovanej kópie alebo sa pošle poštou v origináli. Potom pomocou rozhrania môžete vygenerovať vyhlásenie, exportovať ho z počítača a dať príkaz na odoslanie.

Odporúčaná