rozpočtovanie

Ako predkladať správy do fondov

Ako predkladať správy do fondov

Video: Hlavné správy TVT 4.12.2020 2024, Júl

Video: Hlavné správy TVT 4.12.2020 2024, Júl
Anonim

Každý podnikateľ musí raz za štvrťrok predkladať správy daňovým úradom. A stále problémy s výpočtami, správne vykonávanie správ a termíny vznikajú pre začiatočníkov aj pre účtovných znalcov.

Image

Budete potrebovať

  • 1. účtovné knihy (výkazy o výplate mzdy, výnosoch a inej dokumentácii);

  • 2. Na prípravu správy do dôchodkového fondu potrebujete program Spu_orb a checkxml.

  • 3. na prípravu správ do daňového formulára a prázdnych formulárov FSS

Návod na použitie

1

Stiahnite si program Spu_orb z oficiálnej stránky dôchodkového fondu a nainštalujte ho. Pridáme podrobnosti o spoločnosti a vyplníme formuláre v súlade s vašimi výpočtami a platbami. Po vyplnení formulárov ich uložte do súboru a skontrolujte pomocou programu checkxml. Identifikujeme zistené chyby a tento krok opakujeme.

2

Manuálne alebo pomocou programov vyvinutých daňovými úradmi a FSS pripravujeme správy. Vyplnené formuláre tlačíme dvojmo. Dali sme podpis a pečať na potrebné miesta. To sa musí urobiť vopred. V uvoľnenej atmosfére znova skontrolujte všetky stĺpce a čísla. Oprava na daňových úradoch nebude povolená a nebude existovať žiadna možnosť.

Účtovníkom sa tiež odporúča

3

Teraz sa vyzbrojujeme trpezlivosťou, fľašou vody, pečaťou a právom na podpis. Potom ideme na príslušné orgány, aby nám predložili správy. Najlepšie je začať pracovať na daňových úradoch. V takom prípade pôjdete po pár hodinách pokojne do kancelárie. Buďte zdvorilí s inšpektorom. Neukazujte, že ste plachý, strach alebo nahnevaný. Neodvádzajte ho od práce, ale nezabudnite sa sladko usmievať.

Venujte pozornosť

Pred návštevou orgánov by sa mala venovať pozornosť oficiálnej webovej stránke. Uvádzajú sa tu skutočné informácie o správnosti vypĺňania správ, lehôt atď.

Užitočné rady

Medzi mnohými tipmi je ťažké vybrať iba ten pravý. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že hlavnými podmienkami pre podávanie správ sú:

1. Správy vždy predkladajte vopred. Nestrácajte čas v nádeji, že budete určite prijatí v posledný deň. Nie je to vždy tak.

2. Skontrolujte všetky výpočty. Predtým, ako sa dohodnete s inšpektorom, by ste mali navštíviť kanceláriu daňovníka. V týchto sídlach je možné zladiť zoznamy a urobiť v správach príslušné opravy.

3. Krásne sa obliekajte, nie vzdorné. Pokúste sa použiť minimálny make-up, šperky. Medzi inšpektormi nemôžete vyniknúť.

4. Pozorne si vypočujte inšpektora, ktorý hovorí o vašich chybách. Radšej napíšte jeho radu na papier.

Fórum pre účtovníkov

Odporúčaná