obchodné

Ako robiť domáce podnikanie

Ako robiť domáce podnikanie

Video: ODŠTARTUJTE VAŠE DOMÁCE PODNIKANIE!!! 2024, Júl

Video: ODŠTARTUJTE VAŠE DOMÁCE PODNIKANIE!!! 2024, Júl
Anonim

Máte obchodnú žilu, ale neexistuje spôsob, ako ísť každý deň do práce, potom je váš prípad domáci podnik. Ale ak sa rozhodnete podnikať doma, musíte zaistiť veľa nuancií, ktoré s tým súvisia.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr premýšľajte, čo presne urobíte, aké služby poskytovať, aké produkty vyrábať. Takže doma môžete pestovať huby (kvety), písať eseje (kontrola, seminárne práce a dizertačné práce), byť prekladateľom, skladať hudbu, cvičiť doučovanie alebo pracovať ako opatrovateľka, vytvárať ručné práce. Môžete zarobiť peniaze na internete alebo byť dispečerom v domácom telefóne. Vyberte si, čo sa vám páči a podľa vašich silných stránok.

2

Po rozhodnutí o vašom povolaní začnite pripravovať podnikateľský plán. Zamyslite sa nad tým, čo potrebujete na začatie činnosti, aké vybavenie si musíte kúpiť, aké materiálne a finančné náklady, ktoré vám vzniknú. Aký je očakávaný rozsah práce. Ako rýchlo splácate investované peniaze. Kde hľadáte zákazníkov. Aká je ziskovosť vášho podnikania.

3

Zamyslite sa nad tým, kde získate počiatočné imanie. Zistite, ktoré podporné programy pre malé podniky existujú vo vašej oblasti a na ktoré z nich sa môžete vzťahovať. O týchto programoch sa dozviete na miestnych úradoch, v centre zamestnania, na oddelení sociálnej ochrany obyvateľstva. Ak využijete pomoc štátu, okamžite zistite, aké úskalia vás čakajú. Napríklad, aký druh správ budete musieť predložiť za rok, aké obraty musíte mať, aké dane platiť za prijaté dotácie.

4

Ďalej zistite, aké povolenia alebo licencie budete potrebovať, aby ste mohli podnikať. Napríklad, ak sa rozhodnete otvoriť domácu materskú školu, budete potrebovať veľa povolení: od Rospotrebnadzor a od hasičov a od miestnych samospráv. Upozorňujeme, že o týchto povoleniach sa musíte dozvedieť pred začatím podnikania. V opačnom prípade môže dôjsť k situácii, keď už boli peniaze investované, zariadenie bolo zakúpené a na vykonanie tohto typu činnosti nemáte oprávnenie. Napríklad, chcete piecť koláče doma a kuchyňa má malú plochu a nie je vybavená potrebným počtom umývadiel. Rospotrebnadzor bude vetovať vaše podnikanie.

5

Teraz otvorte firmu a podnikajte. Ak ste vypočítali všetko správne, máte zaručený úspech.

Odporúčaná