obchodné

Ako si vyrobiť farmu

Ako si vyrobiť farmu

Video: *ÚŽASNA´* Enderman FARMA (MAJNR) 2024, Júl

Video: *ÚŽASNA´* Enderman FARMA (MAJNR) 2024, Júl
Anonim

Ak si chcete vytvoriť vlastnú farmu, musíte vypracovať podnikateľský plán, dozvedieť sa všetko o zvieratách a rastlinách, ktoré sa chystáte rozmnožovať a pestovať, a premýšľať o marketingu. Dobre zostavený plán predaja je polovicou úspechu celého podnikania.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - plán predaja;

  • - pôda;

  • - auto;

  • - sadivový materiál;

  • - mladý hovädzí dobytok a hydina;

  • - stavebné materiály;

  • - krmivo;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, čo môžete na svojej pôde pestovať. Na tento účel si objednajte analýzu kyslosti a obsahu minerálov v pôde. Väčšina rastlinných plodín spravidla dobre rastie na mierne alkalických pôdach s pH takmer neutrálnym. Existujú však výnimky - napríklad šťaveľ, rebarbora a špenát. Analyzujte dopyt po budúcich rastlinných výrobkoch. Spočítajte si, koľko môžete vyrobiť v roku zberu. Vykonajte podobné výpočty pre daný rok s priemernými výnosmi. Nezabudnite vziať do úvahy možné riziká.

2

Preskúmajte podmienky hospodárskych zvierat. Údržba kráv v súvislosti s farmou je najnákladnejšia, ale najvýhodnejšia je od kráv. Kravy dávajú mlieko, ktoré je vždy žiaduce, ako aj teľatá. Inými slovami, poľnohospodári dostávajú zisk od kravy nie raz, ale počas celého života zvieraťa. Obsah kôz je tiež prospešný, pretože spotrebitelia opäť požadujú kozie mlieko a jeho spracované výrobky. Kravy a kozy potrebujú teplú stodolu, slamu, seno, iné rastlinné krmivo a krmivo pre zvieratá. Aj v podmienkach farmy je chov ošípaných nákladovo efektívny. Ich strava pozostáva predovšetkým z rastlinného a potravinového odpadu. Pre úplný vývoj týchto zvierat je správne používať najmä minerálne obväzy, ktoré dodávajú v malom množstve látky obsahujúce vápno.

3

Postavte dom. Chov kurčiat, kačíc, husí, moriek sa vyznačuje rýchlym cyklom rastúcich vtákov. V súlade s tým začnú znášať vajcia pomerne rýchlo, ktoré sa môžu predávať alebo dovoliť vtákom inkubovať kurčatá, čím sa zvyšuje ich počet. V súčasnosti sú pre ruské farmy žiadané pomerne zriedkavé vtáky: perličky, bažanty, jarabice, prepelice atď. Restauratéri ich ochotne kúpia.

4

Mysli marketing. V prípade stredne veľkej farmy stačí uzavrieť dohody s 3 až 4 reštauráciami, aby nedošlo k problémom s predajom výrobkov. Z hľadiska predaja môžu byť zaujímavé aj spoločnosti, ktoré pracujú na kolektívnych trhoch s poľnohospodárskymi výrobkami a nakupujú výrobky od poľnohospodárov na účely ďalšieho predaja. Ak si budete priať, môžete si na týchto trhoch prenajať sedadlá. Potom bude váš zisk oveľa vyšší. Veterinárne laboratóriá navyše pôsobia na kolektívnych farmárskych trhoch. Vo všetkých ostatných prípadoch budete musieť získať povolenie sami, ako aj zaregistrovať sa ako samostatný podnikateľ bez toho, aby ste vytvorili právnickú osobu (PBUL).

Odporúčaná