management

Ako vytvoriť sortiment

Ako vytvoriť sortiment

Video: Jaký sortiment si vybrat na e-shop #ESHOPNAROVINU - začínající e-shopaři (01) 2024, Júl

Video: Jaký sortiment si vybrat na e-shop #ESHOPNAROVINU - začínající e-shopaři (01) 2024, Júl
Anonim

Na zvýšenie dopytu zákazníkov nestačí na regáloch predstaviť celý rad tovaru. Je potrebné preštudovať sortiment, ktorého nedostatok sa prejavuje v susedných maloobchodných sieťach.

Image

Návod na použitie

1

Pred vytvorením plánu obstarávania na ďalšie obdobie vytvorte sortiment tovaru. Vykonajte štúdiu: zistite, ktoré produkty sú medzi kupujúcimi najžiadanejšie. Vypočujte predajcov a zrýchlite zoznamy toho, čo rozumie. Plánujte dodanie väčšieho množstva tohto produktu.

2

Uskutočnite prieskum medzi návštevníkmi. Rozdajte profily a požiadajte ich, aby napísali, čo v regáloch chýba. Nechajte ich uviesť značku a približnú cenu, za ktorú sú pripravení túto vec kúpiť. Urobte to pod zámienkou bonusovej propagácie. Medzi tými, ktorí vyplnili formuláre, rozdajte ceny. Výhercovi dajte zľavovú kartu produktu. Získajte sponzorov z prostredia dodávateľa. Môžu zorganizovať propagáciu vo vnútri obchodu.

3

Zhromaždite údaje. Vytvorte sortimentový stôl. Vytvorte v ňom osem stĺpcov a toľko riadkov, koľko je naplánovaných názvov produktov. Stĺpce pomenujte takto: číslo v poradí, názov produktu podľa registra, výrobná spoločnosť, jednotková cena, počet balení, cena šarže, poznámky. Tu si zapíšte užitočné informácie: adresy a telefónne čísla dodávateľov, dodacie lehoty atď. Do tabuľky napíšte „celkom“ a vypočítajte celkovú sumu.

Užitočné rady

Pri vytváraní tabuľky sa tu snažte predstaviť verejné statky a výrobky mimo triedy. Nejazdite v cykloch u jedného výrobcu, skúste diverzifikovať rozsah. Prijať implementáciu nových značiek. Ak je výrobok lacný a kvalitný, do obchodu prídu noví zákazníci.

Odporúčaná