Obchodné riadenie

Ako znížiť cenu

Ako znížiť cenu

Video: Ideová konferencia ALFA | Ako znížiť koncovú cenu elektriny 2024, Júl

Video: Ideová konferencia ALFA | Ako znížiť koncovú cenu elektriny 2024, Júl
Anonim

Schopnosť správne vyjednávať vám môže pomôcť nielen pri odchode na trh, ale aj pri nakupovaní v obchode, ako aj pri transakciách s nehnuteľnosťami. Samotný predajca však niekedy nie je v rozpore s vyjednávaním s porozumiacim kupujúcim.

Image

Návod na použitie

1

Výrobok starostlivo skontrolujte a všimnite si všetky jeho možné chyby. Ak produkt narušil integritu balenia alebo nemá všetky potrebné certifikáty a cenovky, zvážte, či je užitočné preukázať záujem o tento produkt.

2

Ak kupujete tovar v obchode s pevnými cenami, budete mať možnosť zľavu z ceny, iba ak je majiteľ obchodu za pultom alebo ak sa stále rozhodnete kúpiť jednu alebo inú vec, ktorej obal je rozbitý.

3

Predtým, ako pôjdete na trh alebo do obchodu, nezabudnite zistiť priemernú cenu produktu, o ktorý máte záujem, ale v žiadnom prípade nezavolajte predajcu, aby vás neposlal obchodníkom s priemernými cenami.

4

Ak sa rozhodnete kúpiť si auto, nezabudnite sa opýtať predajcu na výsledky testovacej jazdy alebo si s ním urobiť výlet. Ak vám vozidlo nevyhovuje podľa žiadnych kritérií, požiadajte o zľavu. Zľava v obchode sa však, bohužiaľ, zvyčajne poskytuje, iba ak platíte v hotovosti. Pri kúpe ojazdeného vozidla je zľava oveľa jednoduchšia, najmä ak ju kupujete ručne, a nie v špeciálnom salóne.

5

Ak si chcete kúpiť nábytok, nezabudnite skontrolovať jeho kvalitu. Aj najmenšie trhliny alebo škrabance sa môžu stať príležitosťou na vyjednávanie s predajcom.

6

Pri kúpe oblečenia alebo obuvi ponúknite predajcovi zľavu, ak si kúpite niekoľko odevov alebo párov obuvi naraz.

7

Ak sa rozhodnete kúpiť nehnuteľnosť na primárnom trhu, po zhromaždení potrebných informácií o developerovi kúpiť dom alebo byt v skorých štádiách pripravenosti.

8

Ak si chcete kúpiť nehnuteľnosť na sekundárnom trhu, najprv zozbierajte všetky potrebné informácie o predajcovi od susedov a / alebo z miestnej pobočky orgánov pre vnútorné záležitosti, aby ste určili jeho spoľahlivosť. Okrem toho existuje mnoho rôznych subjektívnych a objektívnych faktorov ovplyvňujúcich cenu nehnuteľností (podlaha, okres, prítomnosť hlučných susedov, diaľnica prechádzajúca okolo domu, kvalita predpredajných opráv), takže sa nemusíte ponáhľať, kým neznížite jeho cenu na prijateľnú úroveň. level.

Odporúčaná