Obchodné riadenie

Ako znížiť výrobné náklady

Ako znížiť výrobné náklady

Video: Vysokozdvižný vozík-Systém aktívnej stability Toyota SAS vie ako znížiť náklady 2024, Júl

Video: Vysokozdvižný vozík-Systém aktívnej stability Toyota SAS vie ako znížiť náklady 2024, Júl
Anonim

Základným ukazovateľom pri tvorbe cien produktov sú jeho náklady. Zisk organizácie tiež priamo závisí od tejto hodnoty. Preto je dôležité, aby každá organizácia vedela, ako znížiť náklady.

Image

Budete potrebovať

  • správa o analýze sortimentu

  • správa o analýze nákladov podniku

Návod na použitie

1

Zaistite, aby výrobný proces prebiehal hladko a nepretržite. Iba neustála aktualizácia výrobkov, vývoj nových technológií, automatizácia výrobného procesu a ďalších komponentov umožní nielen zlepšiť proces výroby výrobkov, ale aj znížiť jeho náklady.

2

Rozšírte svoju špecializáciu alebo zvýšte predaj. V prípade podnikov, ktoré vyrábajú výrobky v dávkach, sú náklady na hotové výrobky nižšie ako v prípade podnikov, ktoré vyrábajú tovar jednotlivo.

3

Zvýšenie produktivity pracovníkov. To možno dosiahnuť motiváciou zamestnancov morálnymi aj materiálnymi stimulmi. Produktivita práce sa môže zvýšiť automatizáciou výroby. Vyššia produktivita povedie k minimálnym nákladom na jednotku tovaru, a teda k zníženiu nákladov.

4

Znížte náklady na materiál. Ako viete, dobrý účinok pri znižovaní nákladov sa dosahuje úsporou materiálov, surovín, elektriny alebo paliva. Materiálové náklady možno znížiť aj znížením prepravných nákladov a nákladov na údržbu dodávateľského reťazca (od výrobcu k spotrebiteľovi).

5

Znížte náklady na údržbu zariadenia alebo riadenie výrobného procesu. Táto udalosť je priamym krokom k zníženiu nákladov. Riadiť náklady podniku a zlepšovať jeho výrobný proces - to znamená, že v menšej miere sa upravujú výrobné náklady. Výrobné náklady by mali byť predmetom analýzy, ktorej výsledkom bude vytvorenie odporúčaní alebo cieľov pre ďalšie činnosti podniku.

"Economic statistics", T.V. Chernova, 1999

Odporúčaná