Obchodné riadenie

Ako zostaviť sortiment

Ako zostaviť sortiment

Video: IKEA Small Spaces - Building a walk-in closet in a small bedroom 2024, Júl

Video: IKEA Small Spaces - Building a walk-in closet in a small bedroom 2024, Júl
Anonim

Dokument obsahujúci sortiment tovaru sa nazýva zoznam sortimentu. Vyplňuje sa na určitej forme vo výkonnej inštitúcii a je koordinovaný s Rospotrebnadzorom. Podpísaný a certifikovaný zoznam sortimentu musí byť trvalo v maloobchodnom zariadení.

Image

Budete potrebovať

- vyplňte formulár.

Návod na použitie

1

Určite typ svojho obchodného podniku. V prvom rade je zoznam sortimentu povinný pre tieto organizácie: obchody s potravinami, lekárne, kozmetické salóny, kaderníctvo, fitnes centrá, stravovacie zariadenia (jedáleň, bar, reštaurácia, kaviareň) a ďalšie podniky, ak sa predávajú súvisiace výrobky,

2

V zozname tovaru uveďte všetky druhy výrobkov, ktoré budete predávať v tomto maloobchodnom zariadení. Je dôležité napísať čo najúplnejší zoznam výrobkov. Ak v budúcnosti dostanete nový tovar, ktorý sa neodzrkadľuje vo vašom sortimente, určite budete musieť urobiť príslušné zmeny, ktoré povedú k oneskoreniu pri predaji tovaru.

3

Vytvorte zoznam sortimentov pre konkrétnu vzorku. V dokumente uveďte názov právnickej osoby alebo samostatného podnikateľa, miesto obchodovania, jeho oblasť a pracovný čas. Zabezpečte zoznam podpisom vedúceho a pečaťou organizácie.

4

Zoznam sortimentu by mal byť vždy umiestnený v mieste predaja a počas inšpekcie by mal byť predložený orgánom oprávneným vykonávať kontrolu. Uvedený tovar musí byť v maloobchodnom zariadení prítomný po celý pracovný deň. Považuje sa za administratívne porušenie a považuje sa za porušenie pravidiel vykonávania obchodných činností, nedodržania zoznamu sortimentu alebo jeho neprítomnosti v obchodnom systéme.

Venujte pozornosť

Je možné poskytnúť návrh sortimentu spoločnosti, ktorá poskytuje tento typ služby.

V zozname sortimentu nezapíšte výrobky, pre ktoré sú stanovené určité požiadavky na predaj, napríklad miestnosť musí spĺňať hygienické a hygienické požiadavky.

Vykonajte zmeny alebo doplnky v zozname tovaru, ak ste zhoršili hygienický a technický stav nákupného zariadenia, zmenila sa špecializácia obchodného domu, zmenil sa majiteľ organizácie.

ako vytvoriť zoznam

Odporúčaná