nepopulárne

Ako zostaviť podnikateľský plán

Ako zostaviť podnikateľský plán

Video: Ako napísať podnikateľský plán ? 2024, Júl

Video: Ako napísať podnikateľský plán ? 2024, Júl
Anonim

Podnikateľský plán je dokument, ktorý odráža všetky činnosti vašej budúcej spoločnosti, zdroje príjmov a možné náklady. Dobre navrhnutý podnikateľský plán je kľúčom k úspešnému podnikaniu.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete začať, vyplňte titulnú stránku obchodného plánu. Mali by obsahovať nasledujúce prvky: celé meno vašej spoločnosti, meno vedúceho organizácie, obdobie, na ktoré je tento plán navrhnutý, a dátum jeho prípravy, kontaktné údaje spoločnosti.

2

Druhým bodom plánu by mal byť váš podnikateľský nápad a faktory, ktoré nejakým spôsobom ovplyvňujú jeho implementáciu. Napríklad, ak chcete otvoriť obchod s autodielovami, v sekcii „nápad“ by ste mali napísať: „Obchodovanie s autodielovami v maloobchode.“ Opíšte možné faktory, ktoré prispejú k propagácii: neprítomnosť konkurentov v blízkosti navrhovaného obchodu, akékoľvek ďalšie pozitívne aspekty, ktoré umožnia vášmu podniku úspešne sa rozvíjať.

3

Uveďte v pláne typ vášho podniku: či zaregistrujete spoločnosť LLC alebo uprednostňujete konanie ako samostatný podnikateľ. Mali by existovať aj informácie o množstve finančných prostriedkov, ktoré sa do prípadu investujú, a odhadovanej dobe návratnosti. Napríklad investujete 200 tisíc rubľov a očakávate, že sa vyplatia za rok.

4

Ďalšou položkou sú špecifikácie produktu. Povedzte nám, čo presne plánujete obchodovať, ako sa váš produkt priaznivo porovnáva s výrobkami konkurencie, ktorá krajina je výrobcom týchto výrobkov, akú cenu plánujete nastaviť.

5

Uveďte odhadované príjmy a výdavky. Starostlivo si zapíšte, koľko peňazí ste ochotní minúť na implementáciu vášho projektu, aké sú očakávané predajné sadzby a ako sa tieto sadzby môžu zvýšiť. Nezabudnite nechať asi 20% výdavkov na nepredvídané výdavky, ktoré nevyhnutne vzniknú.

6

Rozviňte v pláne postupnosť vašich budúcich akcií. Napríklad registrácia organizácie, prenájom priestorov pre obchod, dohoda o veľkoobchodnej dodávke tovaru, personálne zabezpečenie, reklamná kampaň, otvorenie spoločnosti.

7

Ak máte ťažkosti so zostavením obchodného plánu, kontaktujte špeciálne organizácie, ktorých pracovníci vám pomôžu vypracovať tento dokument a úspešne začať podnikať.

Odporúčaná