obchodné

Ako vytvoriť svoj vlastný časopis

Ako vytvoriť svoj vlastný časopis

Video: AKO SI VYTVORIŤ VLASTNÝ INSTAGRAMOVÝ FILTER | tutoriál 2024, Júl

Video: AKO SI VYTVORIŤ VLASTNÝ INSTAGRAMOVÝ FILTER | tutoriál 2024, Júl
Anonim

Vlastný časopis je skvelý spôsob, ako spojiť kreativitu a podnikanie. Môžete zarobiť na predaji reklamy alebo naopak, z publikácie sa môžete stať silný reklamný zdroj na propagáciu produktov, ktoré vyrábate alebo predávate. Publikácia môže byť drahá a rozpočtová, bohatá na informácie alebo môže obsahovať výlučne reklamu - všetko záleží na vašich potrebách a plánoch do budúcnosti.

Image

Budete potrebovať

- peniaze na rozvoj podnikania.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, ktorý časopis chcete vytvoriť. Môže to byť informačná alebo reklamná publikácia, ktorú budete predávať, distribuovať prostredníctvom predplatného alebo zadarmo. Takéto časopisy môžu byť navrhnuté tak pre široké publikum, ako aj pre jeho relatívne úzky segment. Druhá možnosť je vhodnejšia, ale iba vtedy, ak správne vypočítate objem vybratého sektora. Napríklad publikácia určená pre nevesty alebo matky s malými deťmi sa môže stať ziskovejšou ako ďalší časopis „Všetko pre ženy“.

2

Ďalšou obľúbenou možnosťou je publikovať vlastný časopis pre svoju spoločnosť na prezentačné alebo reklamné účely. Takáto publikácia vám umožní výrazne ušetriť na externej reklame. Môžete vytlačiť kompletný katalóg svojich výrobkov s fotografiami, publikovať odborné články a ďalšie dôležité informácie o svojom vlastnom produkte. Takéto časopisy sú distribuované bezplatne, umiestnené v stánkoch v kanceláriách a obchodoch spoločnosti a prezentované partnerom a dodávateľom.

3

Vypočítajte budúci chod tlače. Ak nepresiahne 1 000 kópií, nemusíte zaregistrovať časopis. V iných prípadoch je potrebné získať mediálny certifikát vydaný spoločnosťou Roskomnadzor. Odošlite žiadosť s uvedením typu publikácie, jej distribúcie a spôsobu distribúcie. K nemu priložte notársky overenú kópiu pasu a pre právnickú osobu kópiu charty a výpis z jednotného štátneho registra. Zaplaťte poplatok a čakajte mesiac na vydanie certifikátu.

4

Vyberte plán vydania. Môžete si ho vytlačiť mesačne, dvojmesačne alebo štvrťročne. Vlastné firemné časopisy sa vydávajú spravidla dvakrát až štyrikrát do roka. Frekvencia odchodu závisí nielen od vašich schopností, ale aj od želaní budúcich inzerentov.

5

Prvé vydanie začnite pripravovať dva až tri mesiace pred jeho vydaním. Vytvorte editory. Budete potrebovať hlavného editora, autorov textov, sadzieb, fotografov a korektorov. Niektorí zamestnanci môžu pracovať na voľnej nohe. Na redakčnú prácu si prenajmite izbu, vybavte ho počítačmi. Redakcia by mala spracovať fotografie, korigovať časopis, zostaviť ho a predtlačiť.

6

Ak plánujete zarábať na predaji reklamy, najmite reklamných agentov, ktorí ju budú zhromažďovať. Vypočítajte ceny a vytvorte cenník. Reklamný priestor sa zvyčajne predáva v prvom vydaní za výrazné zľavy. Ak je však váš časopis správne usporiadaný a priťahuje čitateľa, od druhého vydania by sa mal zvýšiť váš príjem.

7

Vyberte tlačiareň, kde bude váš časopis vytlačený. Čím vyššia je úroveň tlače, tým drahšie bude stáť tlač a papier. Zhromažďujte informácie o veľkých a malých tlačiarňach, vrátane tých, ktoré sa nachádzajú v blízkych regiónoch. Niekedy je výhodnejšie tlačiť publikáciu v inom meste, kde sú typografické ceny nižšie.

8

Zamyslite sa nad distribučným systémom. Čerstvo vytlačené časopisy by nemali „visieť“ vo vašej kancelárii - musia byť doručené čitateľom čo najrýchlejšie. Ak plánujete bezplatne distribuovať svoju publikáciu, hľadajte partnerov - reštaurácie, nákupné centrá, kliniky alebo kozmetické salóny - výber závisí od témy časopisu.

ako vytvoriť obchodný časopis

Odporúčaná