obchodné

Ako vytvoriť základné imanie

Ako vytvoriť základné imanie

Video: Základné imanie 2024, Júl

Video: Základné imanie 2024, Júl
Anonim

Schválený kapitál sú finančné prostriedky investované vlastníkmi na účely zabezpečenia zákonnej práce. Môže sa zvyšovať a znižovať počas finančných a ekonomických aktivít spoločnosti.

Image

Budete potrebovať

  • - peniaze alebo iný hodnotný majetok;
  • - kumulatívny bankový účet (pri vklade v peniazoch);
  • - záver znalca o hodnote majetku (pri vklade majetkom);
  • - balík dokumentov na registráciu spoločnosti LLC.

Návod na použitie

1

Základné imanie je tvorené vkladmi zakladateľov spoločnosti. Na prvom stretnutí musia určiť jeho veľkosť a štruktúru úmerne k podielu zakladateľov (v percentách alebo zlomkoch). Tieto aspekty by sa mali zaznamenať v charte LLC. Na základe výšky príspevku zakladateľov sa ich príjem stanoví v budúcnosti.

2

Zakladatelia by mali ďalej určovať spôsoby vytvorenia schváleného kapitálu. Príspevkom môžu byť peniaze, cenné papiere, hmotný majetok alebo vlastnícke práva.

3

Ak sa rozhodne o vklade do charterového kapitálu majetkom, potom v prípade prekročenia jeho výšky je limit 20 tisíc rubľov. Vyžaduje sa stanovisko nezávislého odhadcu. V ostatných prípadoch sa jeho hodnota určuje na zmluvnom základe.

4

V ideálnom prípade by sa najmenej 50% z celkového schváleného kapitálu malo splatiť pred štátnou registráciou LLC. K tomu je potrebné otvoriť sporiaci účet v banke a pripísať mu časť schváleného kapitálu.

5

Federálna daňová služba v praxi zriedka kontroluje dostupnosť finančných prostriedkov na účte až do registrácie LLC. Po dokončení registračných akcií je potrebné vložiť peniaze na firemný účet vo výške najmenej 50% prvým účtovaním pred prijatím prvého príjmu.

6

Začiatkom roka bolo potrebné na sporiaci účet vložiť zvyšných 50% základného imania. Podľa posledných zmien a doplnení z roku 2014 sa toto obdobie skrátilo na dva mesiace.

7

Keď jeden zo zakladateľov opustí spoločnosť LLC, jej podiel na základnom imaní sa vráti do troch mesiacov v plnej výške.

8

Ak je potrebné zvýšiť veľkosť základného imania, zvýšenie nemôže prekročiť hodnotu čistých aktív spoločnosti. V tomto okamihu musí byť zaplatená jej pôvodná veľkosť.

Venujte pozornosť

Legislatívne aspekty tvorby základného imania sú obsiahnuté v článkoch 14 - 25 zákona „On LLC“. Podľa neho je minimálne základné imanie 10 tisíc rubľov. Každá spoločnosť LLC môže vo svojej charte vyhlásiť svoj vlastný postup tvorby kapitálu, rozdelenia a výplaty ziskov.

Užitočné rady

Čím väčšie je základné imanie, tým je spoločnosť atraktívnejšia v očiach investorov. Obchodní partneri to vnímajú ako spoľahlivejšie a stabilnejšie.

Odporúčaná