obchodné

Ako vytvoriť investičné fondy

Ako vytvoriť investičné fondy

Video: Čo sú podielové fondy a prečo do nich investovať 2024, Júl

Video: Čo sú podielové fondy a prečo do nich investovať 2024, Júl
Anonim

Investičný fond je forma spoločnej činnosti, pri ktorej sa viacerí investori spájajú a investujú peniaze do rovnakých prostriedkov na vytváranie príjmu: akcie, dlhopisy, vklady atď. Ako vytvoriť taký fond a aká je jeho výhoda?

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite o type budúceho investičného fondu. V ruskom finančnom systéme sa najčastejšie používajú podielové investičné fondy (UIF), v ktorých veľký počet investorov - akcionárov zveruje svoje fondy správcovskej spoločnosti. Samotní akcionári sa nezúčastňujú na správe peňazí a spoločnosť zase nezískava zisk zo správy fondov. Za poskytovanie služieb dostáva len určitú odmenu. Výška tejto odmeny je vopred stanovená v zmluve.

2

Zvláštnosťou vytvorenia podielového fondu je, že nebude právnickou osobou. To naznačuje, že jeho registrácia sa vykonáva na zmluvnom základe. Vypracovať zmluvu. Ide o súbor pravidiel pre správu investičného fondu, ktorý by sa mal registrovať v štátnych orgánoch.

3

Pripojte sa k budúcim akcionárom k vytvorenej dohode. To sa dá urobiť podaním štandardných žiadostí o vstup do podielového fondu a vytvorením majetku na zaplatenie podielu.

4

Ďalej správcovská spoločnosť vydáva investičné jednotky a vykonáva potrebné registračné postupy, ktoré dokončujú proces vytvorenia fondu.

5

Po vytvorení podielového fondu sa všetky záležitosti fondu prevedú do rúk správcovskej spoločnosti, ktorá vykonáva iba manažérske funkcie.

Užitočné rady

Podielový investičný fond môže byť otvorený, uzavretý a intervalový. V prvom prípade môže byť pre každého akcionára kedykoľvek vhodný vyplatiť svoj podiel a ukončiť činnosť. Podielový fond predstavuje prezentáciu akcie do splatnosti iba v intervale stanovenom v štatúte fondu. Pre uzavreté podielové fondy je charakteristická kolektívna forma riadenia a pomerne malý počet akcionárov. Výhodou podielových fondov akéhokoľvek druhu je ich veľká spoľahlivosť a záruka návratnosti investovaných prostriedkov. Podielové fondy UIF sú kontrolované štátom, preto ešte nebol zaregistrovaný jediný prípad straty peňazí alebo podvodu akcionárov.

vytvorenie investičného fondu

Odporúčaná