management

Ako vytvoriť logo

Ako vytvoriť logo

Video: Jak si vytvořit logo (jednoduše) - logo tutorial 2024, Júl

Video: Jak si vytvořit logo (jednoduše) - logo tutorial 2024, Júl
Anonim

Najjednoduchšie logo pre domovskú stránku alebo pre podnik - jednodňové výlety je možné vykonávať zadarmo pomocou služieb online, ako je napríklad FreeLogoCreator. Ak je logo navrhnuté pre budúcu firemnú identitu a je považované za marketingový nástroj, proces jeho vytvorenia sa stáva dôkladnejším.

Image

Budete potrebovať

  • Tablet alebo skener

  • Program, ktorý pracuje s vektorovou grafikou.

Návod na použitie

1

Zhromaždite materiál pre nápad. Definujte asociatívnu sériu. Čo by malo logo vyzerať, s čím je spojené, aké obrázky, tvary na ňom môžu byť.

Vezmite kúsok papiera a zapíšte si všetko, čo vás napadne pri vyslovovaní názvu loga.

Zistite od zákazníka (ak ide o zákazku na objednávku), aký je jeho kruh asociácií týkajúcich sa budúceho loga a čo by chcel vidieť ako výsledok, zvýraznite potrebné slová.

V tejto fáze sa spravidla vytvára koncept budúceho obrazu.

2

Nakreslite nápad do obrázkov Vezmite papier, ceruzku a kreslite na základe už vybratých asociácií. Môže existovať veľa náčrtov a veľmi odlišných náčrtov, v tejto fáze sa oplatí zahrnúť aj priestorovú fantáziu. Čím rozmanitejšie náčrtky, tým lepšie.

Môžete experimentovať s obrázkami, namiesto niektorých písmen sa pokúste nahradiť obrázky významom.

Čím grafickejšie bude logo, tým lepšie bude lepšie premyslieť farbu v ďalšej fáze a vo fáze náčrtu sa zamerať na expresivitu obrazových čiar.

Vyberte medzi náčrtmi tie, ktoré lepšie vyjadrujú myšlienku formulovanú v predchádzajúcom kroku.

Analyzujte vybrané. Ak je to možné, skombinujte niekoľko náčrtov do jedného, ​​aby ste jasnejšie zdôraznili hlavnú myšlienku.

3

Prineste logo do dokončeného vzhľadu. Digitalizujte vybrané kresby, upravte náčrtky, vypracujte farebnú schému, písma, proporcie. Nezabudnite, že logo musí byť rozpoznateľné farebne aj čierno-bielo.

Nezabudnite preložiť logo do vektorového formátu. Toto je predpoklad pre výrobu tlačiarenských výrobkov pomocou loga. Zvážte vzdialenosť medzi čiarami tak, aby logo, ktoré sa zmenší na veľkosť 50 x 50 pixelov, zostalo rozpoznateľné a čitateľné.

Opíšte schválené logo a na modulárnej mriežke uveďte všetky veľkosti polí, písma s milimetrovou presnosťou. Farby sú označené menom a kódom, aby sa predišlo chybám pri ich používaní v podnikovom štýle.

Venujte pozornosť

Používanie obrázkov s logom je obmedzené zákonmi o autorských právach a duševnom vlastníctve, reklame, ochranných známkach a štátnych symboloch. Navyše používanie log nie je pre spoločnosť nevyhnutným predpokladom. Organizácia má právo ju používať podľa vlastného uváženia a umiestniť ju tam, kde to považuje za potrebné. Používanie štátnych symbolov v logách súkromných spoločností je zakázané.

Užitočné rady

Predtým, ako začnete, najskôr zistite, čo sa myslí pod pojmom „logo“.

Logo je originálny nápis názvu produktu, spoločnosti, služby alebo niečoho iného. Je súčasťou ochrannej známky, ale sama o sebe by nemala obsahovať žiadne obrázky. Logo však v širšom zmysle znamená iba ochrannú známku v kombinácii s nápisom.

Pravidlá pre návrh loga v roku 2018

Odporúčaná