Obchodná komunikácia a etika

Ako presvedčiť ľudí, aby si kúpili

Ako presvedčiť ľudí, aby si kúpili

Video: AKO NIEKOHO PRESVEDČIŤ ║ AKO NIEČO VYSVETLIŤ 2024, Júl

Video: AKO NIEKOHO PRESVEDČIŤ ║ AKO NIEČO VYSVETLIŤ 2024, Júl
Anonim

Schopnosť presvedčiť ľudí je podnikanie. Samozrejme, existujú ľudia s vrodeným pocitom schopnosti dokázať sa, brániť svoj názor. Pre tých, ktorým príroda takéto schopnosti neponúkala, je potrebné počúvať hlavné body pravidiel komunikácie predávajúceho s kupujúcim.

Image

Návod na použitie

1

Hovorte s istotou. Ak sa váš hlas počas rozhovoru chveje, bude mať kupujúci okamžite podozrenie, že je niečo v poriadku. Vylúčte tiež hovorené slová z hovoreného jazyka: „mm“, „no“, „uh“, ako aj „pravdepodobne“, „možno“

, Nahraďte ich kladnými slovami.

2

Urobte očný kontakt. Toto je predpoklad, takže pre vás bude ľahšie zachytiť všeobecnú vlnu, náladu kupujúceho a jeho úmysly. Okrem toho je to už dávno známa skutočnosť, ak sa človek pozerá priamo do očí, nepozerá sa ďalej, neskláňa pohľad na zem, je to pravda.

3

Používajte gestá. Majte na pamäti, že slová podporované emotívnymi výrazmi tváre a gestami sú dvojnásobne silné.

4

Hovorte viac. Pokúste sa vyplniť nepríjemné pauzy v rozhovore s faktami, uveďte viac dôvodov. Ak je súper pripravený vás počúvať, zaujíma sa o vaše informácie.

5

Buďte otvorení. Priame držanie tela, krásny úsmev je polovicou vášho úspechu. Nesnažte sa zmeniť farbu hlasu, bude to vyzerať smiešne a nepravdivo. Presunutie z jednej nohy na druhú naznačuje vašu neistotu, môžete mať dojem, že sa snažíte prísť s niečím na cestách, zbierajte slová. Zamyslite sa vopred o víťaznejšej pózu.

6

Vedieť, ako odolávať námietkam. Ak kupujúci s istotou preukáže opačnú stranu vášho pohľadu, buďte pripravení odraziť fakty. Musíte jasne reprezentovať pozitívne aspekty svojho produktu, resp. Všetky nevýhody, vaším cieľom je byť schopný sa vyhladiť.

Venujte pozornosť

Pamätajte, že sa musíte nielen naučiť hovoriť, ale aj ovládať schopnosť počúvať.

Užitočné rady

Keď hovoríte s kupujúcim, buďte si istí a pokojní, naďalej uvádzajte argumenty a fakty. Hneď, ako preukážete rozhorčenie, rozhorčenie - stratili ste potenciálneho kupujúceho.

Odporúčaná