Obchodná komunikácia a etika

Ako presvedčiť kupujúceho, aby si kúpil výrobok

Ako presvedčiť kupujúceho, aby si kúpil výrobok

Video: Authentic vs Fake Butterfly Products (Part 1) 2024, Júl

Video: Authentic vs Fake Butterfly Products (Part 1) 2024, Júl
Anonim

Propagácia akéhokoľvek produktu vyžaduje od predajcu ďalšie náklady na čas a materiál. Kupujúci, ktorý prichádza do obchodu, venuje pozornosť výrobkom značiek, ktoré sú mu známe, a preto na regále zostane kvalitný, ale neregistrovaný tovar.

Image

Návod na použitie

1

Ak ste priamo zapojený do distribúcie tovaru v maloobchodných reťazcoch, ponúknite možnosť viesť reklamnú kampaň v obchodoch, ktorej účelom bude oboznámiť kupujúcich s produktom a hovoriť o jeho vlastnostiach. Ochutnávka je vhodná na reklamu jedla a nápojov; propagačné akcie, ktoré sa konajú ako ukážka alebo výstava, sú vhodné pre priemyselné výrobky, domáce spotrebiče a elektroniku.

2

Dajte pozor na správne umiestnenie tovaru na displeji. Kupujúci spravidla venuje pozornosť poličkám umiestneným v úrovni očí alebo o niečo nižšej. Za dobré miesta v okne budete pravdepodobne musieť zaplatiť určitú sumu do obchodu.

3

Na stretnutí nezabudnite privítať kupujúceho. Predstavte sa, ak je to potrebné. Začnite konverzáciu identifikáciou potrieb kupujúceho, ak vám ich ešte nezaznamenal. Niekedy má kupujúci preukázaný názor na konkrétnu značku (dobrú alebo zlú), potom vašou úlohou bude presvedčiť zákazníka.

4

Povedzte nám, ako presne sa váš produkt porovnáva priaznivo s konkurenčnými značkami. Predveďte produkt ukážkou jeho výhod oproti konkurentom. Zároveň venujte pozornosť kľúčovým charakteristikám tovaru, ktoré sú dôležité pre konkrétneho kupujúceho. Napríklad pri predaji oblečenia venujte pozornosť kupujúcemu prirodzenosti textílií, z ktorých je vyrobený, dobrému strihu, dobre zvoleným farbám, kompatibilite s akýmkoľvek iným prvkom oblečenia klienta atď.

5

Pokúste sa nájsť prístup ku každému klientovi. Aspoň v čase predaja sa pokúste byť psychológom a zároveň poradcom a asistentom vášho kupujúceho. Keď prídu do obchodu, ľudia sa často snažia rozprávať a požiadať o radu úplného cudzinca, konzultovať nielen nákup produktu, ale aj osobné veci.

6

Vždy nechajte na výber kupujúceho, venujte čas na zamyslenie, pričom mu na to nevytvárate svoj názor. Poskytnite všetky informácie o produkte takým spôsobom, aby bol kupujúci spokojný s kvalitou služby a chcel si kúpiť váš produkt.

Odporúčaná