Obchodné riadenie

Ako zohľadniť náklady na reklamu

Ako zohľadniť náklady na reklamu

Video: Kurz #Google #Ads (AdWords) I. #Začiatočník - Ukážka - SEM, PPC, Konverzia, Našepkávač, Účet, Plán 2024, Júl

Video: Kurz #Google #Ads (AdWords) I. #Začiatočník - Ukážka - SEM, PPC, Konverzia, Našepkávač, Účet, Plán 2024, Júl
Anonim

Vaše podnikanie bude prosperovať, iba ak všetko naplánujete jasne. Zahŕňa to aj účtovanie reklamných nákladov, ktoré je motorom pokroku v akomkoľvek podniku. Preto stojí za zváženie základné zásady výdavkov na reklamné kampane.

Image

Budete potrebovať

  • - rozpočet na reklamu;

  • - analýza konkurenčnej reklamnej spoločnosti;

  • - copywriter;

  • - grafický dizajnér;

  • - cieľová skupina účastníkov.

Návod na použitie

1

Definujte ciele svojej reklamnej kampane. Medzi spoločné ciele patrí zvyšovanie ziskov, zvyšovanie povedomia o značke, získanie náskoku pred konkurenciou, zavádzanie nových produktov, získanie nového cieľového trhu alebo rozšírenie celého vášho podnikania. Ciele kampane by mali byť jasné, merateľné, dosiahnuteľné a včasné.

2

Nájdite svoje cieľové publikum, ktoré má záujem o kúpu produktu alebo služby od vašej organizácie. Zistite, ktoré médiá potrebujete na dosiahnutie tohto cieľa: rozhlas, televízia, internet alebo priamy marketing. Niektorí spotrebitelia budú lepšie reagovať na výstavy, flash moby, televízne semináre, prezentácie. Všetko záleží na odvetví, v ktorom pracujete. Analyzujte, ako kupujúci na cieľovom trhu trávia svoj čas, kde dostávajú informácie o produkte alebo službe a ako to ovplyvňuje ich rozhodnutie o kúpe.

3

Vytvorte rozpočet. V ňom uveďte sumu, ktorú plánujete minúť za rozvoj reklamnej kampane. Mali by sa zohľadniť náklady na prácu nezávislých návrhárov a copywriterov. Rovnako ako náklady na tlač, reklamné výrobky a ďalšie materiály.

4

Zamyslite sa nad svojimi zamestnancami, aby identifikovali ďalšie spôsoby, ako efektívne inzerovať produkt alebo službu na váš cieľový trh. Prezrite si reklamné kampane svojich konkurentov a prečítajte si recenzie o ich produktoch. Tieto informácie budete potrebovať na vytvorenie jedinečnej ponuky predaja, ktorá bude základom reklamy.

5

Zistite, ktoré médiá budú vhodné v rámci vášho rozpočtu a či sú v súlade s celkovými cieľmi kampane. Vyberte viac možností pre integrovanú kampaň.

6

Pri vytváraní kampane spolupracujte s profesionálnymi návrhármi, nezávislými umelcami a copywritermi. Poskytnite im všetky informácie, ktoré máte o svojom cieľovom trhu, a marketingové posolstvo, ktoré by ste chceli sprostredkovať spotrebiteľovi.

7

Zistite, ako plánujete merať úspech svojej kampane, keď ju uvediete do činnosti. Spočítajte výsledky a naplánujte si ďalšiu kampaň.

Venujte pozornosť

Svoj reklamný rozpočet môžete znížiť pomocou lacných metód propagácie, napríklad priameho marketingu.

Užitočné rady

O účtovaní reklamných nákladov vždy rozhodujte na predstavenstve.

Ako zvážiť náklady na reklamu

Odporúčaná