rozpočtovanie

Ako zvýšiť čisté aktíva

Ako zvýšiť čisté aktíva

Video: Ocenenie spoločnosti na základe hodnoty čistých aktív 2024, Júl

Video: Ocenenie spoločnosti na základe hodnoty čistých aktív 2024, Júl
Anonim

Zástupcovia exekutívy, iniciujúci zmeny v daňovom systéme, tradične ovplyvňujú prácu spoločností. Nedávno boli problémy spôsobené postupom stanoveným úradníkmi na výpočet hodnoty čistého majetku v akciových spoločnostiach. Je niekedy ťažké splniť ho. Pochopte pomer aktív a pasív, správne ohodnotte kapitál, aby ste zvýšili požadovaný ukazovateľ.

Image

Návod na použitie

1

Ak je vaša spoločnosť súčasťou skupiny podnikov, môžete skombinovať tieto dve spoločnosti tým, že zlepšíte čisté aktíva správnej spoločnosti. Majte na pamäti, že zvýšenie aktív organizácie bude mať za následok rýchle zvýšenie jej záväzkov. Tomu môžete zabrániť, ak je nehnuteľnosť prevedená ako univerzálna sukcesia. Obidve formy reorganizácie sú rovnako prijateľné: fúzie alebo akvizície.

2

Legislatívna implementácia nie je prevod investičného majetku alebo iného majetku organizácie na jej zástupcu v procese reorganizácie tejto spoločnosti v súlade s článkom 39 odsekom 3 odsekom 3 daňového poriadku Ruskej federácie. V dôsledku toho spoločnosť, ktorá získala majetok v procese reorganizácie, neprispieva svojou hodnotou k príjmom v súlade s článkom 251 ods. 3 daňového poriadku. Nadobúdateľ môže do položky svojich výdavkov zahrnúť náklady a straty (vzniknuté pred dátumom reorganizácie a nezahrnuté do základu dane z príjmu) reorganizovaných jednotiek.

3

Nástupnícka spoločnosť môže požadovať odpočet sumy DPH, ktorú predtým reorganizovaná spoločnosť zaplatila alebo zaplatila. Upozorňujeme, že uvedené sumy by nemala transformovaná spoločnosť odpočítať pred začatím reorganizácie. Transformované spoločnosti musia navyše uhradiť také sumy v súlade s článkom 176 daňového poriadku, ale nesmú sa vrátiť pred reorganizáciou.

4

Hostiteľská organizácia dostane okrem majetku spoločnosti, ktorá je predmetom reštrukturalizácie, svoje povinnosti a zaplatí dane a poplatky z omeškania. Preto pred prijatím rozhodnutia o reorganizácii spoločnosti vyhodnotte povinnosti.

5

Zvýšte svoje aktíva pomocou investícií, ale robte to iba vtedy, keď spoločnosť nemá dostatok vlastných zdrojov. Pokúste sa zvýšiť základné imanie alebo požiadajte akcionárov o finančnú pomoc. Dodatočný príspevok investorov do základného imania vo forme majetku a peňazí sa považuje za investíciu z hľadiska daní. Prevod majetku ako investícia sa nepovažuje za predaj v súlade s odsekom 4 článku 39 daňového poriadku.

Odporúčaná