obchodné

Ako zvýšiť predaj stavebných materiálov

Ako zvýšiť predaj stavebných materiálov

Video: Drevo ako stavebný materiál | Pavol Pokorný | TEDxBratislava 2024, Júl

Video: Drevo ako stavebný materiál | Pavol Pokorný | TEDxBratislava 2024, Júl
Anonim

Existuje mnoho marketingových stratégií na zvýšenie predaja. Všetky sú však založené na prezentácii produktu v priaznivom svetle. Špecifikom predaja stavebných materiálov je to, že nie sú hotovým výrobkom, ale sú to suroviny. Preto je mimoriadne ťažké dosiahnuť vysokú úroveň predaja stavebných materiálov tradičnými metódami.

Image

Budete potrebovať

  • - Vzorky tapiet;

  • - vzorky podšívky;

  • - vzorky stavebných zmesí.

Návod na použitie

1

Ak počet predajov vo vašom železiarstve nezostáva príliš veľký, choďte na obchodné poschodie a pozrite sa na ukážky vzoriek. Pravdepodobne uvidíte pred sebou maliarske stojany, mierne rozšírené valčeky na tapety, rímsy, sokly a dosky usporiadané v rade. Tento stav vecí nie je príliš vhodný na nákup.

2

Je dôležité, aby bežný klient, ktorý neopravuje profesionálne, videl, ako budú všetky tieto položky vyzerať pripravené. Dajte im túto príležitosť. Vytvorte drevené ukážky. Tapety na ne. Aby sa jeden model nezlučoval s druhým, pripevnite k okraju drevenú alebo plastovú hranicu príslušnej farby.

3

Osobitná pozornosť sa vyžaduje pri navrhovaní obloženia a iných druhov dreva použitého na dekoráciu. Ak chcete zvýšiť úroveň predaja týchto materiálov, ukážte zákazníkovi, ako sofistikované a elegantné bežné dosky môžu byť. Vezmite malú vrstvu preglejky s rozmermi 20 x 30 cm a položte ju tak, aby bola pripevnená k stene. Dosky nalepte na preglejku špeciálnym lepidlom. Potom jednu farbu namaľujte obyčajnou farbou, druhú škvrnu a tretiu lakujte. Na následných vzorkách skombinujte moridlo a lak, matnú farbu a smalt atď. Nechajte jednoduchý nástenný panel iskriť novými farbami.

4

Do každej vzorky uveďte popis materiálov, ktoré boli použité na jej vytvorenie. Ľudia, ktorí vidia dobrý výsledok, sa budú zaujímať nielen o materiály na povrchovú úpravu dreva, ale o to okamžite získajú farbu.

5

Využite kreatívny prístup k reklame sadrových zmesí, cementu, sadry. Rozbaľte jeden paket každej odrody. Pripravte malé množstvo zmesi podľa pokynov. Z výslednej hmoty formujte rôzne figúrky (kolobok, psí kosť, malý kvet atď.). Výrobky nechajte uschnúť a umiestnite ich na obchodné poschodie vedľa vriec so stavebnými materiálmi, z ktorých boli vyrobené. Prevzatím tohto zábavného prototypu bude kupujúci môcť pred zakúpením zistiť hustotu, silu, textúru zametania budovy. Túto výhodnú ponuku ocenia skúsení stavitelia aj začiatočníci.

Odporúčaná