management

Ako zvýšiť predaj v maloobchode

Ako zvýšiť predaj v maloobchode

Video: 7 techník zo psychológie predaja 2024, Júl

Video: 7 techník zo psychológie predaja 2024, Júl
Anonim

Nákup tovaru je proces, ktorý podlieha psychologickým stereotypom správania sa zákazníkov. Niektorí kupujúci nakupujú spontánne na základe náhleho výbuchu, iní po starostlivej kontrole informácií o produkte. V správaní zákazníkov existujú určité vzorce, ktoré zvyšujú maloobchodný predaj.

Image

Návod na použitie

1

Šatne umiestnite v obchode tak, aby boli viditeľné z väčšiny miest v priestore. Nezabudnite na znaky, ktoré im ukazujú smer, aby ich tí, ktorí chcú vyskúšať oblečenie, rýchlo našli bez toho, aby sa o to niekto opýtali. Rozmery označte tak na štítku, ako aj na nálepke na závese alebo polici.

2

V sobotu popoludní zvýšte počet predajcov v obchode s domácimi spotrebičmi. Táto potreba je daná skutočnosťou, že podľa prieskumu trhu si 75% kupujúcich kupuje túto kategóriu tovaru v sobotu po 17 hodinách a iba 25% - do 12:00.

3

Nákupné koše umiestnite na niekoľko miest vo vnútri oblasti predaja. Bez nich zákazníci obvykle nekúpia viac ako tri jednotky tovaru, pričom pri košíkoch sa priemerný objem nakupovaných výrobkov niekoľkokrát zvyšuje.

4

Na uličky umiestnite tovar, ktorý nevyžaduje starostlivé zváženie (čokolády, žuvačky atď.). Zložte zložitejší tovar z uličky na miesto, kde na ňom môžete bezpečne prečítať štítok.

5

Produkt umiestnite na aktívnejší predaj na úrovni očí návštevníkov vpravo alebo mierne doprava od dobre zakúpeného produktu. Funguje to preto, že väčšina kupujúcich má pravú ruku a častejšie berú to, čo je na pravej strane.

6

Vytvorte kútik pre mužov v dámskych obchodoch, kde si môžu oddýchnuť a nechať svoje ženy ponáhľať, keď nakupujú. Dajte pohodlné stoličky, umiestnite TV, zvýraznite malý stojan s malou elektronikou, autopríslušenstvo.

7

Veľké police s veľkými štítkami umiestnite na police pod koleno a nad úroveň očí. Je to potrebné, aby obchodné podlahy, ktoré vypadli z dohľadu, priťahovali pozornosť.

8

V obchodoch s dámskym tovarom máme príležitosť cítiť výrobky, pripevniť ich k sebe, vidieť zboku. Pre pánske obchody potrebujú podrobné štítky označujúce veľké množstvo charakteristík.

Odporúčaná