obchodné

Ako nahlásiť LLC

Ako nahlásiť LLC

Video: Ako nahlásiť video, ktoré porušuje Vaše autorské práva (na YouTube) 2024, Júl

Video: Ako nahlásiť video, ktoré porušuje Vaše autorské práva (na YouTube) 2024, Júl
Anonim

Výsledky finančných a ekonomických činností podniku sa odrážajú v jej účtovnej závierke. Jeho kompetentné a včasné riadenie zabezpečuje, že vedenie robí správne rozhodnutia v oblasti riadenia a tiež zabraňuje možným sankciám zo strany daňových orgánov.

Image

Návod na použitie

1

Štruktúra vykazovania spoločnosti s ručením obmedzeným (LLC) závisí od formy zdaňovania, ktorú si zvolila: všeobecné alebo zjednodušené. Podniky, ktoré používajú všeobecný daňový systém, predkladajú orgánom federálnej daňovej služby účtovné zostatky, vyhlásenia o všetkých druhoch zaplatených daní, informácie o priemernom počte zamestnancov, správy dôchodkovému fondu, fondu sociálneho poistenia a štatistickým agentúram. Pri zjednodušenom systéme sú z tohto zoznamu zostatky vylúčené, vyhlásenie sa musí predkladať iba pre jednu daň, okrem toho musí byť potvrdená kniha príjmov a výdavkov.

2

S cieľom zabezpečiť vytvorenie spoľahlivého výkazníctva, monitorovať úplnosť a správnosť registrácie všetkých primárnych dokumentov, včasné premietnutie operácií na účtovných účtoch. Chyby môžu viesť k tomu, že daňový inšpektorát počas auditu neuznáva časť nákladov a nepridáva dane.

3

Na vykazovanie LLC používajte jednotné formuláre dokumentov zavedených regulačnými predpismi. Po ich aktualizácii daňové úrady neakceptujú správy predložené vo forme neaktívneho vydania. Vyhovujúce formuláre možno nájsť v regulačnom rámci alebo si ich môžete kúpiť od daňového úradu.

4

Ak používate špeciálne programy na účtovanie: 1C, BEST, Sail atď., Potom sa so správnym odzrkadlením operácií môžu automaticky generovať správy o všetkých druhoch daní a zostatkových formulárov. V prípade, že je účet vedený manuálne, pri vyplňovaní vyhlásení si pozorne prečítajte vysvetlenia, aby ste predišli chybám.

5

Je veľmi vhodné udržiavať výkazníctvo LLC v online účtovníctve, najmä pokiaľ ide o malú firmu. Zaregistrujte sa na webovej stránke elektronického účtovníctva, sťahujte bankové výpisy, informácie o príjmoch a výdavkoch, platy zamestnancov a systém bude generovať správy, aktualizovať ich formuláre, počítať dane atď. S pomocou týchto webových služieb je okrem toho možné predkladať správy daňovým úradom, štatistickým úradom a mimorozpočtovým fondom v elektronickej podobe.

6

Napriek automatizácii procesov prípravy a predkladania správ musia byť zostatky, vyhlásenia a iné výpočty aj na papieri, takže ich vytlačte a uschovajte ich spolu s daňovým inšpektorátom na prijatie, poštou na odoslanie alebo elektronickými protokolmi, ak posielate dokumenty cez internet.

Užitočné rady

Aby ste nevynechali lehoty na predkladanie účtovných výkazov rôznym vládnym agentúram, použite kalendár účtovníka. Nájdete ho v akomkoľvek právnom referenčnom systéme.

Odporúčaná