Obchodné riadenie

Ako sa správať v konkurze

Ako sa správať v konkurze

Video: Pštros po mŕtvici a pozitívna energia (SEMAFOR) 2024, Júl

Video: Pštros po mŕtvici a pozitívna energia (SEMAFOR) 2024, Júl
Anonim

Konkurz je neschopnosť splácať svoje dlžné záväzky a účty. Konanie o vyhlásení konkurzu právnickej osoby sa uskutočňuje na súde na základe federálneho zákona č. 127-F3 a článku 65 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie.

Image

Budete potrebovať

  • - vyhlásenie súdu;

  • - oznámenie veriteľom.

Návod na použitie

1

Cieľom vášho bankrotu by malo byť vyplatenie všetkých existujúcich dlhov. Aby bola vaša spoločnosť vyhlásená za bankrot, podajte žalobu. Namiesto vás to môžu urobiť zodpovední predstavitelia, notári, veritelia, zamestnanci podniku.

2

Informujte všetkých svojich veriteľov, daňový inšpektorát a iné úradné orgány, na ktorých účtoch dlhujete, ale nemôžete platiť. Nezakrývajte, že finančné záležitosti podniku sú v žalostnom stave, úprimne priznajte svoj bankrot.

3

Pripravte všetky finančné dokumenty na audit. Súd vyhlási konkurz právnickej osoby až po úplnom audite finančnej dokumentácie a po preskúmaní dôvodov, ktoré viedli k bankrotu. Na túto prácu bude vymenovaný konkurenčný manažér, budú zapojené vyšetrovacie orgány a veľké audítorské spoločnosti.

4

Nezasahujte do práce oprávnených osôb, vynakladajte maximálne úsilie, aby ste sa dostali z tejto situácie s minimálnymi stratami. Stále musíte platiť všetky účty, takže je úplne zbytočné skrývať niečo pred vyšetrujúcimi orgánmi.

5

Správca konkurznej podstaty sa pokúsi situáciu napraviť. Ak sú finančné záležitosti podniku také zlé, že nie je možné ďalšie fungovanie v normálnom režime, vykoná sa inventarizácia existujúceho majetku a jeho ďalší predaj sa uskutoční na úhradu nedoplatkov na daniach a poplatkoch, ako aj na vyrovnanie s veriteľmi, investormi a zamestnancami, ktorých práca nebola zaplatená., 6

Ak sa majetok podniku predá, ale finančné zdroje nestačia na splatenie všetkých existujúcich dlhov, vykoná sa inventarizácia osobného majetku administratívnych zamestnancov podniku zapojeného do konkurzu.

Odporúčaná