Druhy činností

Ako si vybrať kávovar pri kúpe

Obsah:

Ako si vybrať kávovar pri kúpe

Video: Ako si vybrať kávovar? | MALL.sk 2024, Júl

Video: Ako si vybrať kávovar? | MALL.sk 2024, Júl
Anonim

Kávovar umožňuje fanúšikom tohto silného aromatického nápoja vychutnať si ho aj mimo kaviarne. Kvalitný a správne nakonfigurovaný stroj vám môže priniesť veľa zisku, ak ho nainštalujete na miesto s veľkým počtom ľudí.

Image

Princípy výberu kávovaru

Napriek zjavným výhodám kávovarov sa v Rusku nenájdu tak často. Mnoho ľudí jednoducho nevie, ako si zvoliť toto zariadenie: čo určuje kvalitu kávy a fungovanie stroja?

Najskôr venujte pozornosť tomu, z čoho sa káva v kávovare vyrába. Suroviny môžu byť prírodné (mleté ​​zrná) alebo rozpustné. Závisia od toho vlastnosti a výberové kritériá kávovaru.

Prírodný kávovar

Ak kávovar pripravuje kávu z prírodných bôbov, potom sa výrazne zlepší kvalita a chuť nápoja. Ale cena samotného stroja tiež rastie.

Vezmite prosím na vedomie, ak má kávovar kávovar. Závisí to od toho, aký ťažký je proces tankovania paliva. Pri nákupe automatu na mlynček na kávu zistite, aký je jeho opotrebovací zdroj, pretože to je jeden z najdôležitejších bodov, ktorý ovplyvňuje výkon celého zariadenia aj chuť kávy. Ak si kúpite použitý stroj, nože v mlynčeku na kávu budú pravdepodobne veľmi opotrebované a chuť kávy bude horšia.

Zistite, aký spôsob prípravy kávy. Existujú dva druhy varenia: espresso a francúzska tlač. Espresso alebo vysokotlaková metóda, keď voda premieňaná na paru prechádza mletými kávovými zrnami pod vysokým tlakom. Chuť nápoja je o niečo silnejšia a nasýtenejšia ako pri nízkotlakovej metóde. Francúzsky lis (nízkotlaková metóda) naznačuje, že horúca voda jednoducho prechádza kávou, ktorá sa varí ako v pravidelnom šálke. Nakoniec sa nápoj presmeruje na pohár a silnejší - do špeciálnej nádoby.

V takýchto strojoch sa používajú dva typy filtrov: permanentný (kovový alebo plastový) alebo vymeniteľný (papier). Prvá možnosť vyžaduje pravidelnú údržbu filtra, pretože je potrebné z času na čas vyčistiť. Pri druhej možnosti stačí filtre neustále meniť.

Odporúčaná