ostatné

Ako si vybrať stavebnú spoločnosť

Ako si vybrať stavebnú spoločnosť

Video: Stavebná firma? Treba si vedieť správne vybrať. 2024, Júl

Video: Stavebná firma? Treba si vedieť správne vybrať. 2024, Júl
Anonim

Pri výbere stavebnej spoločnosti by sa vždy mala venovať osobitná pozornosť. Zle vykonané opravy môžu dokonca viesť k tragickým následkom a dobrá práca vás poteší mnoho rokov. Trh so službami v stavebníctve je dnes dosť nasýtený, takže pred uzavretím dohody si urobte čas na predbežný výber dodávateľa.

Image

Budete potrebovať

  • - internet;

  • - právne overenie dokumentov.

Návod na použitie

1

Spýtajte sa na stavebnú spoločnosť z verejne dostupných zdrojov. Prezrite si materiály na internete a prečítajte si tematické fóra. Ak máte priateľov, ktorí vám môžu odporučiť spoločnosť, situácia je oveľa jednoduchšia.

2

Skontrolujte dokumenty vybranej spoločnosti. Stavebná spoločnosť musí mať povolenie na vykonávanie stavebných a dokončovacích prác. Overte pravosť licencie v databáze Federálneho licenčného centra Rosstroy Ruskej federácie.

3

Spýtajte sa na výrobné zariadenia spoločnosti. Je lepšie, aby vybraná spoločnosť pôsobila ako generálny dodávateľ vašej práce. Veľká spoločnosť však bude mať nevyhnutne niekoľko subdodávateľov, ktorí budú vykonávať rôzne druhy práce (napríklad vŕtanie, elektrické alebo inštalatérske práce). Vybraná spoločnosť by mala mať potrebné strojové vybavenie a vybavenie a mala by mať tiež skúsenosti s riešením všetkých administratívnych problémov.

4

Vo fáze podpisu dohody si pozorne prečítajte dokumenty. Dajte právnikovi zmluvu o zhotovení na odbornú analýzu. Vážna organizácia by mala mať svojho vlastného odhadcu a odhad práce sa vykonáva podľa SNIP. Pred začatím opráv a výstavby zostavte pracovný plán. Na konci každej fázy alebo celého predmetu podpíšte dokument o doručení / prevzatí vykonanej práce.

Venujte pozornosť

Ceny za stavebné služby sa môžu líšiť v závislosti od vybranej spoločnosti. Príliš nízke sadzby by vás mali upozorniť. Každý typ práce má svoje vlastné trhové minimum, takže si robte prieskum vlastných nákladov.

Užitočné rady

Najlepším odporúčaním pre výber stavebnej spoločnosti sú už hotové zariadenia. Po oboznámení sa s hotovou prácou budete môcť nielen vyhodnotiť ich kvalitu, ale aj komunikovať s predchádzajúcimi zákazníkmi o ich vzťahu so stavebnou spoločnosťou.

Odporúčaná