ostatné

Ako si vybrať dopravnú spoločnosť

Ako si vybrať dopravnú spoločnosť

Video: Výber z dopravných nehôd, ktoré sa v Dopravnom podniku mesta Prešov stali od roku 2009 2024, Júl

Video: Výber z dopravných nehôd, ktoré sa v Dopravnom podniku mesta Prešov stali od roku 2009 2024, Júl
Anonim

Dopravné spoločnosti v súčasnosti poskytujú pomerne širokú škálu služieb: preprava nákladu, sťahovanie, taxi nákladu. Pokiaľ ide o profesionálov, ušetríte čas a peniaze. Pri výbere dopravnej spoločnosti však buďte opatrní: často medzi nimi existujú bezohľadné organizácie.

Image

Návod na použitie

1

Pamätajte, že je lepšie kontaktovať oficiálneho dopravcu, a nie „súkromného obchodníka“, ktorý má k dispozícii 1 - 2 autá. Existujú, samozrejme, podnikatelia, ktorí verne vykonávajú svoje povinnosti. Napriek tomu riskujete, že „súkromný obchodník“ nezodpovedá za váš náklad, a preto, ak je poškodený, nebude vás odškodňovať. Okrem toho neuzatvára s klientom formálnu zmluvu, takže sa podmienky prepravy môžu dramaticky zmeniť. Pred kontaktovaním neoficiálneho dopravcu premýšľajte. Je možné, že vaše straty prekročia zdanlivé úspory.

2

Požiadajte o prepravné služby a transfery iba do oficiálnej dopravnej spoločnosti. Spravidla poskytujú služby nielen pre prepravu nákladu, ale aj pre nakladanie, vykladanie, poistenie, balenie. Vážna dopravná spoločnosť, aby nestratila klienta, nevyhnutne zahŕňa poistenie nákladu v cene prepravy. Je lepšie šetriť na poistení: v niektorých prípadoch to nie je zbytočné.

3

Dávajte pozor na prítomnosť technických zariadení v dopravnej spoločnosti, ktoré vám umožňujú sledovať pohyb tovaru. Z dôvodu vysokých nákladov na takéto vybavenie ho začínajúce spoločnosti používajú zriedka. Ale aj s nimi zistite, či je možné zveriť svoj tovar strážcovi alebo dopravcovi samozrejme za príplatok.

4

Pri výbere dopravnej spoločnosti poučte svoje skúsenosti v oblasti nákladnej dopravy. Spoločnosti, ktoré pôsobia už mnoho rokov, vlastnia veľkú flotilu vozidiel na prepravu rôznych druhov tovaru, výrazne zvýšili svoj kapitál a investovali do rozvoja podnikania, nepochybne si zaslúžia väčšiu dôveru.

5

Venujte pozornosť práci dispečerov spoločnosti. V dobrej spoločnosti s vami zdvorilo a na dlhý čas s vami rozprávajú, uvedú všetky informácie, ktoré vás zaujímajú, a odpovedajú na položené otázky. Ak dispečer nespĺňa tieto požiadavky, s najväčšou pravdepodobnosťou sa spoločnosť nezodpovedne priblížila k výberu personálu, možno sa to týka aj práce.

Venujte pozornosť

Pri výbere dopravnej spoločnosti budete s najväčšou pravdepodobnosťou najskôr používať internet a do vyhľadávacieho panela zadajte príslušný dotaz. V tomto prípade uvidíte veľké množstvo rôznych spoločností, veľkých a nie tak veľkých, ktoré poskytujú služby nákladnej dopravy. Ale kvantita nie je vždy úmerná kvalite. Takéto slepé hľadanie neposkytuje 100% záruku, že nájdete presne tú spoločnosť, ktorú hľadáte.

Užitočné rady

Život moderného človeka si nemožno predstaviť bez dopravy. Mali by ste sa pred takouto pravdepodobnosťou „poistiť“ vopred uvedením zodpovedajúcej doložky v zmluve o poskytovaní dopravných služieb. Zvyčajne to znie takto: „V prípade omeškania nákladu v dôsledku zavinenia dopravnej spoločnosti je dopravná spoločnosť povinná nahradiť škodu klientovi (spoločnosti) na základe zákona o oneskorenom dodaní tovaru.“

Súvisiaci článok

Preprava nebezpečného tovaru: klasifikácia

Odporúčaná