ostatné

Ako opustiť akciovú spoločnosť

Ako opustiť akciovú spoločnosť

Video: Nicholsonová v Ide o pravdu: Ak SaS opustí koalíciu, vláda padne 2024, Júl

Video: Nicholsonová v Ide o pravdu: Ak SaS opustí koalíciu, vláda padne 2024, Júl
Anonim

V prípade potreby môže jeden z účastníkov uzavretej akciovej spoločnosti z nej odstúpiť. Postup ukončenia členstva v uzavretej akciovej spoločnosti je stanovený platnou legislatívou o akciových spoločnostiach a stanovami organizácie.

Image

Budete potrebovať

  • - Charta spoločnosti;

  • - register akciovej spoločnosti;

  • - prevodný príkaz;

  • - oznámenie o stretnutí akcionárov.

Návod na použitie

1

Preštudujte si chartu uzavretej akciovej spoločnosti. Tento dokument sa zostavuje počas zakladania organizácie a obsahuje právny základ pre činnosť spoločnosti. Tam by sa mal stanoviť aj postup pre postup akcionárov pri odchode zo spoločnosti. Vo väčšine prípadov je možné vystúpiť z uzavretej akciovej spoločnosti, ak sa stretnutie akcionárov rozhodne kúpiť blok akcií účastníka, ktorý má v úmysle opustiť spoločnosť.

2

Písomne ​​informujte zvyšných členov spoločnosti o potrebe mimoriadneho stretnutia akcionárov. Dôvodom zvolania stretnutia bude vaša vôľa opustiť akciovú spoločnosť a prestať sa zúčastňovať na jej činnosti.

3

Dohodnite sa so zvyškom spoločnosti, aby ste im predali svoju časť akcií v spoločnosti. Táto operácia nevyžaduje notárske osvedčenie a štátnu registráciu. Kúpna zmluva môže byť vyhotovená jednoduchou písomnou formou. Ak nedôjde k nezhode alebo konfliktu, informácie o predaji akcií a odstúpení akcionárov od spoločnosti sa vložia do interného dokumentu spoločnosti - do registra akcionárov.

4

Zostavte a podpíšte prevodný príkaz, ktorý je potrebný na získanie vlastníctva cenných papierov inou osobou. Tento dokument musí určite obsahovať údaje o kúpnej cene vašich akcií. Následne sa uskutoční prevod vlastníctva bloku akcií, ktorý oslobodzuje bývalého vlastníka od plnenia povinností člena akciovej spoločnosti.

5

V prípade, že chcete previesť svoje podiely na tretiu stranu, vyžiadajte si súhlas ostatných členov akciovej spoločnosti, pokiaľ v charte nie je uvedené inak. Pamätajte, že súčasní akcionári majú prednostné právo na získanie vašich akcií.

6

V prípade nezhody alebo konfliktu medzi vami a ostatnými členmi komunity sa obráťte na súdnictvo. Vo vyhlásení o nároku odzrkadlite svoj úmysel získať časť splatných prostriedkov, ktorá je určená podielom vašich akcií. Ak súd rozhodne vo váš prospech, spoločnosť je povinná vám vyplatiť časť prostriedkov silou.

Odporúčaná