Obchodné riadenie

Ako vstúpiť na zahraničný trh

Ako vstúpiť na zahraničný trh

Video: Vydělá e-shop expanzí na zahraniční trh? 2024, Júl

Video: Vydělá e-shop expanzí na zahraniční trh? 2024, Júl
Anonim

Ak je pre európske a severoamerické krajiny bežné obchodovanie (Ebay, Facebook), potom ruské spoločnosti slúžia predovšetkým miestnym spotrebiteľom. Vstup na zahraničný trh je vážnym krokom, ktorý by sa mal riešiť s vysokou mierou zodpovednosti.

Image

Návod na použitie

1

Pre mnohé spoločnosti je hlavnou ťažkosťou jazyková bariéra. Nadnárodným jazykom obchodnej komunikácie je angličtina. Stránky a základné textové materiály by sa mali preložiť do jazyka zrozumiteľného pre cudzincov. Firma môže potrebovať prekladateľa alebo nezávislého pracovníka na plný úväzok, ktorý bude riešiť problémy zákazníkov. K tejto otázke by sa mal vážne zaoberať aj vedúci spoločnosti a vedúci manažéri - prihláste sa na školenia alebo choďte do zahraničia, ponorte sa do jazykového prostredia.

2

Vytváranie medzinárodných kontaktov a formulárov spätnej väzby je jedným z najdôležitejších bodov. V opačnom prípade spoločnosť jednoducho nebude schopná prijímať žiadosti od potenciálnych zahraničných zákazníkov. Najjednoduchšou možnosťou spätnej väzby je forma odoslania správy do elektronickej schránky spoločnosti. Programátori (na plný aj plný úväzok) vám rýchlo a lacno pomôžu s formulárom žiadosti.

3

Ak môžete používateľom svojich stránok ponúknuť novú bezplatnú službu, konverzia (pomer percenta tržieb k celkovému počtu návštevníkov) výrazne vzrastie. Príkladom takýchto služieb sú kalkulačky, rezný materiál, hmotnosť; pre dizajnérske firmy to môžu byť služby interiérového dizajnu. Čím užitočnejší je váš web, tým je vaša značka rozpoznateľnejšia v zahraničí.

4

Problém rozdielov v časovom pásme môže ťažko zasiahnuť malú spoločnosť. Kým váš pracovný deň skončí, môže začať iba v Amerike a Európe. Konzervatívny spôsob: najmite manažéra, ktorý bude sedieť pri telefóne a čakať na hovory zo zahraničia. Nevýhodou tohto prístupu bude nízka účinnosť a vysoké náklady na „zameranie na zákazníka“.

5

Existuje alternatívne riešenie - môžete preniesť komunikáciu so zahraničnými klientmi do outsourcingu. Existujú call centrá, ktoré za malý poplatok prijímajú hovory a poskytujú informácie o predaji. Tarify môžu byť buď pevné predplatné alebo s platbou za výsledok.

6

Otvorenie kancelárie v zahraničí môže vážne zvýšiť váš status, ale prinesie to hmatateľné náklady. Je výhodnejšie nájsť partnera, ktorý bude hľadať zákazníkov na percentuálny podiel predaja. Toto ho bude motivovať; Okrem toho dostanete svoju „pobočku“ zadarmo.

7

Budete potrebovať kvalitných právnikov, účtovníkov a logistických špecialistov. Medzinárodné právo má veľa nástrah; prepravné a colné náklady sú vysoké. Vypočítajte ziskovosť vopred s prihliadnutím na možné riziká. Možno bude pre vás medzinárodné podnikanie so všetkým jeho stavom nerentabilné.

Odporúčaná