management

Ako vydávať dlhopisy

Ako vydávať dlhopisy

Video: Vzostup penazí 2 Spútané dlhopisy 2024, Júl

Video: Vzostup penazí 2 Spútané dlhopisy 2024, Júl
Anonim

Postup vydávania dlhopisov je pomerne dobre formalizovaný a zahŕňa niekoľko etáp. V prvom rade treba mať na pamäti, že emisia dlhopisov je povolená najskôr v treťom roku existencie spoločnosti a predpokladom je schválenie ročnej účtovnej závierky za dva finančné roky.

Image

Budete potrebovať

  • - Občiansky zákonník Ruskej federácie;

  • - Federálny zákon z 22. apríla 1996 č. 39-FZ „Na trhu s cennými papiermi“;

  • - Normy pre vydávanie cenných papierov a registráciu cenných papierov v prospekte.

Návod na použitie

1

Začnite vývojom koncepcie vydávania dlhopisov. Koncepcia by mala zohľadniť všeobecnú rozvojovú stratégiu organizácie, účel emisie, podrobný opis niekoľkých možností emisie, ako aj plán stiahnutia dlhopisov na sekundárny trh s cennými papiermi. Nemenej dôležité je hľadanie potenciálneho investora na trhu cenných papierov.

2

Po vypracovaní všeobecného konceptu vydávania dlhopisov sa informované rozhodnutie o vydaní dlhopisov alebo o primeranom odmietnutí vydať (napríklad ak analýza preukáže, že z tohto postupu nevyplýva žiadny prínos). Vydávanie a umiestňovanie dlhopisov patrí do právomoci predstavenstva (v akciovej spoločnosti) alebo do pôsobnosti valného zhromaždenia účastníkov (v spoločnosti s ručením obmedzeným).

3

Pri kladnom rozhodnutí o emisii dlhopisov určiť množstvo a nominálnu hodnotu cenných papierov; postup a splatnosť dlhopisov; spôsob umiestňovania (súkromné ​​alebo verejné predplatné); cena umiestnenia dlhopisu a ďalšie podmienky.

4

Definujte okruh osôb, medzi ktorými sa plánuje vkladať dlhopisy, ak ide o uzavreté predplatné.

5

Určite podiel emisie dlhopisov, nemožnosť umiestnenia, ktorá umožní považovať emisiu za neplatnú (taký podiel nesmie byť nižší ako 75% emisie).

6

Pripravte si zoznam nehnuteľností, s ktorými môžete platiť dlhopisy, ak sa platba neuskutočňuje v hotovosti, ale inými prostriedkami.

7

Schváliť rozhodnutie o vydaní dlhopisov. Schválenie sa uskutoční najneskôr šesť mesiacov po rozhodnutí o umiestnení dlhopisov. Rozhodnutie schvaľuje predstavenstvo alebo jeho náhradný riadiaci orgán. Dokument obsahujúci rozhodnutie o emisii musí obsahovať dátum podpísania a musí byť zapečatený emitentom.

8

Pripravte prospekt cenných papierov. V prípade umiestnenia prostredníctvom otvoreného predplatného sa vyžaduje jeho štátna registrácia. Ak sa navrhuje upisovanie dlhopisov medzi kruhmi ľudí, ktorých počet presahuje 500, vyžaduje sa aj registrácia prospektu. Registrácia prospektu sa spravidla vykonáva súčasne s registráciou emisie dlhopisov.

9

Predložiť dokumenty na štátnu registráciu emisie dlhopisov. Malo by sa tak urobiť najneskôr do troch mesiacov od dátumu schválenia rozhodnutia o vydaní alebo najneskôr do jedného mesiaca, ak je prospekt tiež schválený. Registračný orgán rozhodne do jedného mesiaca od prijatia dokumentov.

10

Ak dostanete kladné rozhodnutie o registrácii, pokračujte umiestňovaním dlhopisov. Umiestnenie sa uskutoční v lehotách určených v registrovanom rozhodnutí o vydaní dlhopisov. Obdobie stáže nesmie presiahnuť jeden rok od dátumu registrácie.

11

Na konci obdobia umiestnenia poskytnite registračnému orgánu správu o výsledkoch vydania. Trvá to mesiac od konca obdobia umiestnenia. Správu musí schváliť výkonný orgán spoločnosti (v súlade s chartou), ako aj hlavný účtovník emitujúcej spoločnosti.

Emisia dlhopisov: Postup emisie

Odporúčaná