Obchodné riadenie

Ako pestovať firmu

Ako pestovať firmu

Video: Tools and techniques: no dig bed prep 2024, Júl

Video: Tools and techniques: no dig bed prep 2024, Júl
Anonim

Podnik, ktorý na začiatku svojho vývoja vykazuje vynikajúci výkon, môže následne spomaliť svoj rast a prestať dosahovať zisk, ak jeho zakladatelia neuvažujú o sledovaní zvolenej stratégie, hľadaní konkurenčných výhod a ľuďoch, ktorí môžu podnik posunúť vpred. Nezabudnite na marketing, ktorý priláka nových zákazníkov a zvýši predaj.

Image

Návod na použitie

1

Pri zostavovaní obchodného plánu ste pravdepodobne s partnermi vypracovali stratégiu, ktorú ste pri ďalšom raste podnikania nasledovali. Napríklad by mohlo ísť o stratégiu kníhkupectva o predaji literatúry iba určitého charakteru. Pokúste sa držať sa zvolenej stratégie a zvážte každé nové, odlišné rozhodnutie. Neustále „utekáte“ jedným alebo druhým smerom, budete tráviť viac času a peňazí za nie vždy užitočné nápady. Môže to spomaliť obchodný rast.

2

Neustále analyzujte, ako si konkurujú, aké nové nápady majú. Opravte všetko, dokonca aj nový dizajn označenia. Sledujte ich vývoj na internete a (ak je to možné) osobne: choďte do obchodov konkurentov, získajte strih v ich kozmetických salónoch atď.

3

Zmerajte svoje konkurenčné výhody a rozvíjajte ich. Ak zistíte, že konkurenti majú zaujímavé nápady, skúste ich uplatniť vo vašom podnikaní, ak iba oni nebudú mať ničivý vplyv na vašu celkovú stratégiu.

4

Raz za šesť mesiacov vyhodnotte svojich zamestnancov. Je to nevyhnutné na odhalenie ich schopností a potenciálu, ktoré vaše podnikanie potrebuje, na vykonanie personálnych zmien, na ocenenie úspešných zamestnancov. Takéto hodnotenie vám tiež umožňuje spoznať neefektívnych ľudí.

5

Nezabudnite na reklamné kampane. Ak bola prvá reklamná kampaň úspešná a vy ste okamžite získali dostatok zákazníkov, nie je to dôvod na zastavenie. Čím viac zákazníkov máte, tým lepšie bude vaše podnikanie rásť a tým aj zisk. Preto premýšľajte o možnostiach propagácie svojich nových služieb a hľadajte nové spôsoby, ako deklarovať svoje podnikanie. Uistite sa, že web vašej spoločnosti funguje bez problémov, špeciálne zamestnávaní zamestnanci pravidelne udržiavajú blogy. Uskutočňujte propagácie medzi cieľovým publikom. To nielenže spoločnosti umožní „vyletieť z klietky“ a oslabiť proti konkurentom, ale tiež to zaručí rast.

Odporúčaná