ostatné

Ako prispievať nehnuteľnosť do základného imania

Ako prispievať nehnuteľnosť do základného imania

Video: Záznam zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Starej Turej 28.10.2020 2024, Júl

Video: Záznam zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Starej Turej 28.10.2020 2024, Júl
Anonim

Fyzická alebo právnická osoba, ktorá vstupuje do spoločnosti s ručením obmedzeným, môže vkladať nehnuteľnosť do svojho charterového kapitálu ako svoj podiel. Prevod vlastníctva nehnuteľností musí byť registrovaný podľa zákona a nehnuteľnosť sa musí odraziť v účtovníctve LLC.

Image

Návod na použitie

1

Pred prevodom nehnuteľnosti na základné imanie spoločnosti LLC vykonajte jej peňažné posúdenie. Ak je to menej ako 20 000 rubľov, môže sa vykonať dohodou medzi zakladateľmi. V prípade, že výška vkladu do základného imania spoločnosti je viac ako 20 000 rubľov, musí sa na jej vyhodnotenie zúčastniť nezávislý odborník.

2

Registrujte vlastníctvo právnickej osoby - LLC na nehnuteľnosti prispievané ako podiel, pretože toto právo vzniká až pri registrácii transakcie v autorizovanom orgáne štátnej správy (článok 2 ods. 2 a článok 223 ods. 2 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie). Upozorňujeme, že dokumenty potvrdzujúce zahrnutie nehnuteľností do základného imania spoločnosti musia byť predložené na registráciu do 1 mesiaca po rozhodnutí o vykonaní príslušných zmien v dokumentácii, ktorá ju tvorí. V prípade porušenia tejto lehoty môže byť zvýšenie základného imania vyhlásené za neplatné.

3

Pokiaľ ide o úvahy v účtovníctve LLC, podľa odsekov 23, 28 nariadenia Ministerstva financií Ruskej federácie N 91n „O schválení usmernení pre účtovanie fixných aktív“ sa fixné aktíva berú do úvahy pri pôvodnej (odhadovanej) hodnote, znaleckej peňažnej hodnote, dohodnutej zakladatelia. Poznamenajte si zaúčtovanie na ťarchu účtu za účtovanie investícií do dlhodobého majetku v zhode s účtom, ktorý zohľadní výpočty so zakladateľmi. V účtovníctve sa to odráža v účtovaniach: debet 08 (10, 58), kredit 75 podúčtov „Výpočty vkladov v schválenom (akciovom) kapitále“. Príjem prijatý vo forme majetku - príspevky do základného imania sa do daňového základu dane z príjmu nezapočítavajú.

4

Pri určovaní odpisovej sadzby nehnuteľnosti prijatej ako príspevok do základného imania ju určte s prihliadnutím na životnosť predchádzajúceho majiteľa (článok 12, článok 259 daňového poriadku Ruskej federácie).

Vyhláška Ministerstva financií Ruskej federácie N 91n

Odporúčaná