obchodné

Ako prepravovať veci z Číny

Ako prepravovať veci z Číny

Video: Dovoz tovaru z Číny: Platenie za tovar a jeho preprava 2024, Júl

Video: Dovoz tovaru z Číny: Platenie za tovar a jeho preprava 2024, Júl
Anonim

Napriek tomu, že Číňania sú už dlhé roky spájaní s laikmi iba zlej kvality, dovoz z tejto krajiny sa zvyšuje iba. Prenášanie vecí z Číny je dnes dosť jednoduché. Rôzne ponuky uspokoja dopyt v mnohých oblastiach podnikania a kvalita tovaru sa postupne približuje svetovým štandardom.

Image

Budete potrebovať

  • - peniaze;

  • - internet;

  • - dohoda s colnými orgánmi;

  • - sprostredkovateľ.

Návod na použitie

1

Vyberte smer, ktorým by ste chceli pracovať. Spotrebný tovar nájdete za veľmi nízke ceny v Urumči, kde je veľkoobchod rozšírený. Ak máte v úmysle predať tovar vysokej kvality, navštívte Peking: počet trhov a nákupných centier v hlavnom meste Číny určite uspokojí vaše potreby.

2

Skúste veci kúpiť online bez toho, aby ste museli ísť do Číny. Na tento účel môžete využiť obľúbené zdroje, prostredníctvom ktorých je ľahké nájsť čínskych výrobcov, napríklad www.alibaba.com, www.made-in-china.com, www.exports.cn. Registráciou na jednom z týchto portálov získate prístup k kontaktným údajom mnohých dodávateľov. Kontaktujte ich a požiadajte o katalógy produktov.

3

Určite objem plánovaných nákupov. Ak máte v úmysle prepravovať veci hromadne, musíte sa zaregistrovať na colnom úrade ako účastník zahraničnej hospodárskej činnosti. Okrem toho, ak chcete podstúpiť následné colné odbavenie, budete musieť poskytnúť ruské osvedčenia o zhode tovaru.

4

Zostavte objednávku, stanovte dátum na odoslanie a pripravte balík podporných dokumentov. Uzavrite dohodu s colným maklérom a požiadajte ho o zoznam dokumentov, ktoré budete musieť poskytnúť. Skontrolujte správnosť colného vyhlásenia o náklade a nezabudnite na termíny.

5

Ak máte v pláne prepravovať veci v malom množstve, odporúča sa využiť služby sprostredkovateľa. V súčasnosti existuje na medzinárodnom trhu nákladnej dopravy mnoho spoločností, ktoré poskytujú rôzne možnosti na doručovanie zberného tovaru zo zahraničia. Váš cieľ: nájsť spoľahlivého sprostredkovateľa. Dopravná spoločnosť spravidla stanovuje určitú cenu za dodanie a colné odbavenie 1 kilogramu tovaru. V takom prípade budete úplne oslobodení od byrokracie pri dokumentoch, avšak budete vystavení určitým rizikám.

Venujte pozornosť

Buďte opatrní pri replikách a falzifikátoch známych značiek. Čínski výrobcovia sú na celom svete známi výrobnou škálou výroby takéhoto tovaru, avšak každý podnikateľ je vystavený riziku, že dostane aspoň veľkú pokutu a konfiškáciu tovaru.

ako prepravovať tovar z Číny

Odporúčaná