Obchodné riadenie

Ako najať podnikateľa

Ako najať podnikateľa

Video: Vypočujte si celú záverečnú reč obhajkyne Tomáša Szabóa Ivany Kochanskej 2024, Júl

Video: Vypočujte si celú záverečnú reč obhajkyne Tomáša Szabóa Ivany Kochanskej 2024, Júl
Anonim

Existujú podnikatelia, ktorí nemôžu pokračovať vo svojich činnostiach zvoleným smerom a sú nútení hľadať si zamestnanie. Pre zamestnávateľa v tomto ohľade existujú nielen ich výhody, ale aj určité nevýhody.

Image

Budete potrebovať

Uvoľnené miesto vo vašom podniku.

Návod na použitie

1

Zamestnajte jednotlivého podnikateľa za rovnakých podmienok ako ostatní zamestnanci. Uzatvorte s ním pracovnú zmluvu, zapíšte do svojej pracovnej knihy, platte príspevky do dôchodkového fondu a fondu sociálneho poistenia. Nezabúdajte však na to, že individuálny podnikateľ je osoba, ktorá už riskuje začatie vlastného podnikania a možno budete mať ťažkosti s prácou. Je to spôsobené skutočnosťou, že títo ľudia majú osobitný prístup k práci, sú odkázaní na poslušnosť a zodpovednosť, ale môžu byť aj dobrými vedúcimi oddelení a projektov. Preto oficiálne zamestnanie takejto osoby vo vašej spoločnosti môže veľmi dobre ovplyvniť rozvoj podnikania, ale vo vzťahoch s novým zamestnancom je potrebné preukázať osobitnú múdrosť.

2

Uzatvorte zmluvu o poskytovaní služieb s jednotlivým podnikateľom a uveďte sumu, ktorú by mal dostávať ako plat. A rozdajte tieto prostriedky ako platbu za určité množstvo práce. Upozorňujeme, že takúto dohodu bude potrebné zložiť aj správne. Ak chcete, aby osoba nebola zaregistrovaná v štáte, ale zároveň bola neustále pod kontrolou, tieto body si zapíšte. V opačnom prípade riskujete, že sa nestanete zamestnávateľom, ale jednoducho zákazníkom.

3

S novým zamestnancom môžete uzavrieť občiansku zmluvu, ako aj so súkromnou osobou. Celkovo sa táto možnosť príliš nelíši od uzavretia zmluvy o poskytovaní služieb s jednotlivým podnikateľom. Toto však možno považovať za ďalší spôsob legitimizácie vašich pracovných vzťahov na určité časové obdobie.

4

V každom prípade, bez ohľadu na to, ako si zariadite spoluprácu s jednotlivým podnikateľom, môže sa kedykoľvek vrátiť k svojim činnostiam. V tejto súvislosti buďte veľmi opatrní pri výbere personálu z tejto kategórie ľudí.

HR prax. Jednotliví podnikatelia chodia do zamestnania.

Odporúčaná