Obchodná komunikácia a etika

Ako uzavrieť zmluvu s organizáciou

Ako uzavrieť zmluvu s organizáciou

Video: Šport a právo 2017 | Talianske skúsenosti strešnej organizácie športu 2024, Júl

Video: Šport a právo 2017 | Talianske skúsenosti strešnej organizácie športu 2024, Júl
Anonim

Potreba uzavrieť a vypracovať zmluvu s organizáciou najčastejšie vzniká medzi jednotlivými podnikateľmi, ktorí plnia objednávky právnických osôb. V tomto prípade slúži zmluva pre obidve strany ako argument pre prípadné nezhody. Účtovná organizácia môže požadovať, aby zmluva podpísaná oboma stranami zdôvodňovala platbu za služby poskytované podniku podnikateľom.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - vzorová zmluva;

  • - e-mailová adresa;

  • - tlačiareň;

  • - skener;

  • - plniace pero;

  • - tlač (ak je k dispozícii);

  • - poštová obálka.

Návod na použitie

1

Ako základ pre tento dokument môžete vziať akúkoľvek vzorovú zmluvu, ktorú je možné ľahko nájsť na internete. Konkrétny typ zmluvy sa môže upraviť s ohľadom na povahu spolupráce. Napríklad v niektorých prípadoch je výhodnejšia dohoda o poskytovaní služieb pre ostatné - autorská objednávka atď.

V prvej časti zmluvy, kde sú uvedené strany a ich zástupcovia, je organizácia uvedená ako prvá.

Podnikateľ vo svojej časti píše „individuálne meno podnikateľa, konajúce na základe osvedčenia o štátnej registrácii série IP … č. …., ďalej len„ dodávateľ “.“

2

Svoje údaje budete musieť zadať aj na poslednej stránke v časti venovanej adresám a podrobnostiam strán.

Podnikateľ tu musí uviesť svoje meno (fyzická osoba, meno, priezvisko), adresu sídla a ak je to možné, skutočnú adresu s indexmi, DIČ, PSRN a bankové údaje.

To všetko sa zadáva na pravej strane stránky. V ľavom opaku by mali byť podrobnosti o organizácii zákazníkov. Je lepšie nechať pole pre svoje údaje prázdne a nechať vyplnené zástupcom zákazníkov.

3

Zdá sa, že dokument možno odoslať na schválenie, ale je lepšie sa ponáhľať. Bolo by múdrejšie byť kreatívni: prečítajte si zmluvu, premýšľajte o tom, ktoré ustanovenia by sa mali odstrániť, ktoré preformulovať, ktoré doplniť. Zákazníkovi ju môžete odoslať na schválenie iba v prípade, že vám vyhovuje celé znenie zmluvy.

To zase môže mať svoje vlastné úpravy. Za zmienku tiež stojí tvrdo. Ak sú uvalené úmyselne zotročujúce podmienky, možno je lepšie odmietnuť?

Ak medzi vami a zákazníkom nedôjde k nezhode, môžete pokračovať v podpisovaní.

4

Podnikateľ a zástupca zákazníka zvyčajne podpíšu každú stranu zmluvy nižšie: zákazník naľavo, dodávateľ napravo. Na poslednej strane v časti pre podpisy strán zástupca zákazníka a dodávateľ tiež podpíšu vľavo a potvrdí svoje podpisy pečaťami.

5

Ak je zmluva uzavretá osobne, podpíšu sa dve kópie zmluvy, jedna pre každú stranu.

V prípade vzdialenej interakcie, najmä ak sa nachádzajú v rôznych mestách, čo v súčasnosti nie je neobvyklé, si strany navzájom posielajú e-mailom naskenované dohody podpísané v každej zo svojich častí a originály poštou vymieňajú.

Odporúčaná