Obchodné riadenie

Ako ukončiť podnikanie

Ako ukončiť podnikanie

Video: Zrušenie podniku - Likvidácia | PROVIDUS ® 2024, Júl

Video: Zrušenie podniku - Likvidácia | PROVIDUS ® 2024, Júl
Anonim

Rozhodnutie ukončiť podnikanie nie je vždy ľahké. Existuje mnoho dôvodov, aby ste sa posunuli k tomuto kroku: nezískavate toľko predaja, koľko chcete, alebo sa práve chystáte odísť do dôchodku. V každom prípade musíte podniknúť konkrétne kroky.

Image

Návod na použitie

1

Získajte podporu dôveryhodného účtovníka a právnika. Nie je to lacné. Bude to však oveľa lacnejšie, ako keby ste túto prácu vykonávali sami a vynechali kľúčové body. Budú potom stáť oveľa viac. Existujú právnici, ktorí kedysi vyhrali proces uzatvárania obchodov, vám môžu pomôcť v ďalších krokoch na vyriešenie všetkých problémov. Potom budú zastupovať vaše záujmy.

2

Vyplňte všetky potrebné právne formuláre na uzavretie prípadu. Budú obsahovať celý zoznam otázok, od zaplatenia poslednej dane po určenie dôchodkových dávok pre zamestnancov. Je to, samozrejme, bolesť hlavy, ale ak tento krok vynecháte, neskôr budete trpieť právnym chaosom niekoľko rokov. Požiadajte svojho konzultanta (právnika) o tieto formuláre. Vyplňte úplný zoznam položiek a odošlite na overenie.

3

O svojom rozhodnutí informujte miestne a federálne úrady. Rovnako ako v prípade procesu registrácie spoločnosti a získania licencie, existujú špeciálne orgány, ktoré musíte absolvovať, aby ste uzavreli svoje podnikanie. Každá krajina a mesto má svoje vlastné charakteristiky, ale v každom prípade by ste mali najskôr zavolať obchodnú komoru.

4

Vložte reklamu do miestnych novín. Pomôže vám to za pár okamihov. Najprv musíte informovať zákazníkov o ukončení vášho podnikania a dať im možnosť kúpiť si tovar so zľavou. Stále musíte likvidovať svoje sklady. Po druhé, toto opatrenie zabráni vzniku spoločnosti s rovnakým názvom ako tá vaša.

5

Zbavte sa svojich dlhov. Ak dlhujete peniaze dodávateľom, účtovníkom alebo zamestnancom, zaplatte ich v plnej výške pred ukončením podnikania. Na druhej strane vráťte prostriedky, ktoré vám dlhujú iní ľudia. Aj keď bude dosť ťažké urobiť to, keď oznámite svoju pozíciu.

Venujte pozornosť

Venujte pozornosť presnosti vyplnenia všetkých údajov a dokumentov. Čím viac vyplníte všetky dokumenty, tým rýchlejšie prechádzate fázou uzavretia podniku.

Užitočné rady

Pracujte iba s dôveryhodnými právnikmi a účtovníkmi.

Ako uzavrieť svoju spoločnosť alebo individuálneho podnikateľa (likvidácia) v roku 2018

Odporúčaná