Obchodné riadenie

Ako ďalej predávať

Ako ďalej predávať

Video: Koronavírus: Zatvorenie kamenných predajní a ako môžete aj ďalej predávať 2024, Júl

Video: Koronavírus: Zatvorenie kamenných predajní a ako môžete aj ďalej predávať 2024, Júl
Anonim

Ak dopyt presiahne ponuku, jednotliví predajcovia a malé firmy sa stanú zraniteľnými a vystavia sa riziku úniku z trhu z dôvodu nedostatku pracovného kapitálu. Aby ste zabránili potrebe zaplatiť dodávateľom za tovar, ktorý ešte nebol predaný, musíte prísť so špeciálnym systémom predaja.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorte zákaznícku sieť. Môže ísť o zákaznícku základňu s kontaktnými údajmi. Mali by ste byť schopní rýchlo kontaktovať všetkých potenciálnych kupujúcich. Mali by vás poznať a mali by podporovať ponuky. Na komunikáciu je možné použiť obchodných zástupcov, správcov telefónov alebo zoznamy elektronických adries. Ak chcete zbierať základňu, použite bezplatné akcie, pri ktorých klienti vyplnia dotazník, aby získali dôležité informácie. Varujte, že budete pravidelne kontaktovať, ale robte to iba na tému, o ktorú má niekto záujem.

2

Pred dohodou s dodávateľmi získajte predobjednávky od zákazníkov. Predobjednávka nesúvisí s platbou peňazí, ale je dôležité, aby budúci kupujúci prevzal iniciatívu a vyhlásil svoj úmysel kúpiť produkt / službu. V prípade predobjednávok pošlite ponuku zákazníckej základni. Vpíšte všetkých respondentov do samostatného zoznamu a potom pracujte iba s ním. Zachráňte tak ostatných ľudí z databázy nepotrebných správ. Nebudú sa sťažovať, že posielate zbytočnú reklamu a v budúcnosti neodmietnu spoluprácu.

3

Zoberte tovar na predaj. Dohodnite sa s dodávateľom, že nepredanú položku vrátite. Nemôžete zaručiť, že všetci ľudia na predobjednávke zaplatia za nákup. Preto je potrebná dohoda s dodávateľom. Pri rokovaniach informujte, že pracujete so stálymi zákazníkmi a že tovar nebude niekde v sklade uskladnený: o všetkom sa rozhodne v najbližších dňoch.

4

Urobte zákazníkom konkrétnu ponuku. Upozorňujeme, že množstvo tovaru je obmedzené a termíny splatnosti sú možné iba v stanovenej lehote. K svojmu nákupu môžete pridať peknú malú vec a povzbudiť tak zákazníkov, aby sa okamžite rozhodli. Zamyslite sa nad výškou zisku a dajte zákazníkom dodávku, špeciálne balenie alebo darček.

5

Nepredané položky vrátite dodávateľovi. Urob to rýchlo. Na sklade nedržte tovar.

Užitočné rady

Majte štatistiky, aby ste vedeli, aký priemerný zisk prináša klient. Umožní vám to naplánovať investície do reklamy do rozšírenia zákazníckej základne.

Odporúčaná