Obchodné riadenie

Ako patentovať svoju značku

Ako patentovať svoju značku

Video: Popradské StartupCentrum posilňuje svoju značku 2024, Júl

Video: Popradské StartupCentrum posilňuje svoju značku 2024, Júl
Anonim

Ochranná známka alebo značka je niekedy veľmi cenným nehmotným majetkom. Preto mnoho spoločností patentuje svoje meno v ranom štádiu. To sa dá dosiahnuť prostredníctvom patentového úradu.

Image

Budete potrebovať

  • - žiadosť o registráciu;

  • - zoznam tovaru s vašou značkou podaný podľa medzinárodnej klasifikácie tovaru a služieb.

Návod na použitie

1

Značka je registrovaná iba pre právnické alebo fyzické osoby, pretože je súčasťou podnikateľskej činnosti. Nemožno ju zaregistrovať u jednotlivcov. Značka sa vytvára priamo v spoločnosti, ktorá ju zaregistruje. Značku si môžete vytvoriť sami alebo sa obrátiť na reklamnú agentúru, kde iné kreatívne mysle vytvoria nezabudnuteľný a vytrvalý imidž produktu (značka).

2

V prvom prípade ušetríte peniaze, v druhom dostanete profesionálne vyvinutú verziu, berúc do úvahy trendy moderného trhu a súčasné právne predpisy. Služby reklamných agentúr však stoja 300 až niekoľko tisíc konkrétnych jednotiek.

3

Po výbere názvu a loga vyberte zoznam produktov, ktoré chcete označiť. Budú musieť byť uvedení vo svojej žiadosti na Rospatent, rozdelené na tovary a služby zoskupené podľa tried Medzinárodnej klasifikácie tovarov a služieb (ICGS). Je lepšie to urobiť za pomoci odborníkov: je pravdepodobnejšie, že registrácia nebude zamietnutá.

4

Ak máte v úmysle patentovať značku, nezabudnite ju skontrolovať kvôli jedinečnosti. To znamená vykonať predbežné informačné hľadanie podobných mien v konkrétnom type činnosti. Ak vyhľadávanie ukáže, že vaša značka je „čistá“, pokračujte v aplikácii.

5

Tu môžete konať nezávisle alebo prostredníctvom patentového zástupcu. Po zaplatení štátneho poplatku podajte prihlášku patentovému úradu, v tomto prípade Rospatent, a počkajte na výsledky odborného preskúmania. Ak všetko pôjde dobre, o mesiac by ste mali dostať „rozhodnutie o prijatí žiadosti na posúdenie.“

6

Toto samozrejme nie je osvedčenie o obchodnej značke, takýto dokument však napriek tomu dáva právo označovať vaše výrobky. Registrácia značky zvyčajne trvá asi 1, 5 roka, ale niektorí ju dokážu získať za 5-6 mesiacov. Prihláška konvencie v zahraničí na podobný postup v súlade s Madridským protokolom urýchľuje registráciu značky.

7

Po získaní registračného osvedčenia nezabudnite znova zaplatiť štátny poplatok, v opačnom prípade môže byť zrušený. Certifikát je platný 10 rokov a môže byť opakovane obnovený nekonečne.

Venujte pozornosť

Odpoveď: Nezamieňajte si názov a značku spoločnosti. Názov spoločnosti nemôže byť patentovaný. Každý má právo otvoriť LLC s rovnakým menom. Patentovaná ochranná známka. Ochranná známka je názov produktu spoločnosti, produktu alebo …

Užitočné rady

Na patentovanie názvu je potrebné určiť typ vyhľadávania. Pred patentovaním mena sa zohľadňujú možnosti organizácie alebo osôb zapojených do rešeršného vyhľadávania, časové obmedzenia, požadovaná hĺbka vyhľadávania (pri výbere typu patentového vyhľadávania).

Odporúčaná