rozpočtovanie

Ako vyplniť elektronické vyhlásenie

Ako vyplniť elektronické vyhlásenie

Video: Príklad vyplnenia elektronického colného vyhlásenia 2024, Júl

Video: Príklad vyplnenia elektronického colného vyhlásenia 2024, Júl
Anonim

Každý ruský daňový poplatník priateľský s počítačom môže vyplniť vyhlásenie v tvare 3NDFL v elektronickej podobe. Hlavné výskumné centrum Federálnej daňovej služby Ruska vyvinulo niekoľko programov, ktoré tento proces výrazne zjednodušujú. Jedným z nich je Deklarácia.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - najnovšiu verziu programu „Vyhlásenie“;

  • - doklady potvrdzujúce príjem a platbu dane.

Návod na použitie

1

Proces musí začať zhromažďovaním dokumentov, ktoré budú slúžiť ako zdroj údajov a ktoré sa musia uviesť v colnom vyhlásení. V prvom rade ide o osvedčenia vo formáte 2NDFL, ktoré sú prevzaté od každého z vašich daňových agentov.

Príjem, ktorý nedostal od daňového agenta (zo zahraničia, z predaja majetku atď.), A platenie dane z neho potvrdzujú príslušné dokumenty: rôzne dohody, napríklad predaj, a príjmy za samokontrolu dane prostredníctvom ruskej Sberbank., 2

Stiahnite si a nainštalujte program „Deklarácia“ so všetkými aktuálnymi zmenami do svojho počítača na webovej stránke GNIVC Federal Tax Service of Russia (môžete kliknúť na odkaz z webovej stránky Federal Tax Service v časti softvéru).

Na vykázanie príjmu za rok 2010 v roku 2011 sa použil program Vyhlásenie 2010. Okrem toho sa v prvých troch mesiacoch roku 2011 (čas stanovený zákonom na vyhlásenie jednotlivcov o príjmoch za minulý rok) požiadavky na tento dokument niekoľkokrát zmenili, čo sa odrazilo aj v nových verziách programu. Preto, ak ho už máte, prejdite na webovú stránku GNIVC av prípade potreby nainštalujte novšiu úpravu.

3

Rozhranie programu je veľmi jednoduché. Musíte iba zadať potrebné údaje do príslušných polí, ktoré sú prevzaté z vašich osobných dokladov a finančných dokumentov, čo znamená, že ste z nich dostali príjem a zaplatili daň.

Na kartách, ktoré vedú k hodnotám, ktoré sú pre váš prípad irelevantné (napríklad príjmy zo zahraničia, ak ste ich nedostali, alebo daňové odpočty, ktoré vám nie sú splatné, jednoducho nejdú).

V každom prípade vyberte z rozbaľovacieho zoznamu typ príjmu.

Môžete pridať zdroj príjmu a samotný príjem pomocou symbolov „+“ zelenou farbou.

4

Po vyplnení všetkých potrebných polí zadajte príkaz „Uložiť“ a vyberte priečinok, v ktorom sa bude nachádzať hotový dokument. Program tiež poskytuje príležitosť pred uložením vidieť vyhlásenie, skontrolujte, či neobsahuje chyby. Ak niečo nie je v poriadku, zrušte uloženie a opravte nepresnosti.

Uložené vyhlásenie si môžete vytlačiť a vziať ho na daň alebo poslať poštou. V prvom prípade vytlačte dve kópie dokumentu do tlačiarne. V druhom prípade sa daňová uznávacia značka urobí na daňovom úrade vášho bydliska.

Odporúčaná