rozpočtovanie

Ako vyplniť daňové priznanie

Ako vyplniť daňové priznanie

Video: Ako na daňové priznanie - daň z nehnuteľnosti - vyplnenie tlačiva 2024, Júl

Video: Ako na daňové priznanie - daň z nehnuteľnosti - vyplnenie tlačiva 2024, Júl
Anonim

Skôr alebo neskôr sa všetci musíme zaoberať vypĺňaním daňových priznaní. Daňové priznanie je normatívnym dokumentom, podľa ktorého občania informujú o svojich príjmoch štátu.

Image

Návod na použitie

1

Určite, do ktorej kategórie občanov patríte a do ktorých by ste mali podať daňové priznanie k dani z príjmu na daňovom úrade (daň z príjmu alebo odpočty dane).

2

Na vyplnenie daňového priznania použite softvér na vyplnenie daňovej dokumentácie. To vám umožní výrazne zjednodušiť úlohu.

3

Začnite vyplňovať prvý stĺpec prvého hárku: uveďte svoje členstvo v daňových poplatníkoch.

4

Vyberte číslo svojho daňového úradu a zadajte ho do príslušného poľa.

5

Na druhom hárku vyhlásenia zadajte svoje osobné údaje pomocou stĺpca „Informácie o deklarantovi“ softvéru. Nezabudnite uviesť informácie o mieste vášho bydliska.

6

Vyberte tretí hárok vyhlásenia. Tu vyplňte formulár zodpovedajúci vášmu príjmu. Do výkazu uveďte všetky svoje príjmy, ktoré ste dostali za vykazované obdobie, zvyčajne rok. Upozorňujeme, že do daňového priznania sa zapisujú aj údaje o mzdách, a to bez ohľadu na to, že ste už z tohto druhu príjmu zaplatili daň.

7

Príjem uvádzajte vo vyhlásení mesačne podľa toho, kedy bol príjem prijatý.

8

Urobte správu o odpočte. Tu by ste mali vyplniť daňové priznanie a uviesť informácie o odpočtoch za prijatý druh príjmu, ktorý máte (odpočty na dieťa, odpočty súvisiace s nízkym príjmom atď.).

9

Skontrolujte všetky typy štandardných a sociálnych odpočtov, o ktoré sa uchádzate.

10

Vyplňte údaje o vami určených nákladoch na ošetrenie, poistenie, školenie, výplatu dôchodkov, charitu atď.

11

Vyplňte požadované informácie o odpočtoch majetku. Tento stĺpec je vyplnený, ak ste sa podieľali na získavaní alebo výstavbe nehnuteľností. V takom prípade nezabudnite vo vyhlásení uviesť výšku výdavkov spojených s nákupom alebo výstavbou nehnuteľností.

12

Uveďte splátky úveru, ak ste si požičali peniaze.

13

Vyplňte dane, ktoré ste uskutočnili počas obdobia, za ktoré sa správa podáva.

Odporúčaná