ostatné

Ako vyplniť formuláre pri zmene zakladateľa

Ako vyplniť formuláre pri zmene zakladateľa

Video: Zmena konateľa v s.r.o. 2024, Júl

Video: Zmena konateľa v s.r.o. 2024, Júl
Anonim

Pri zmene zakladateľa spoločnosti je potrebné vypracovať kúpnu zmluvu, notársky overiť ju, vyplniť žiadosť o zmenu účastníkov podniku vo formulári p13001. Ak zmena zakladateľa vyžaduje zmenu riaditeľa organizácie, postup sa stáva zložitejším. Ak je zakladateľ spoločnosti sám, jeho zmena je zo zákona zakázaná.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty nového zakladateľa;

  • - pečať spoločnosti;

  • - dokumenty spoločnosti;

  • - formy príslušných dokumentov;

  • - hotovosť na zaplatenie štátu. poplatok;

  • - pero;

  • - dokumenty všetkých zakladateľov spoločnosti.

Návod na použitie

1

Kontaktujte notára, ktorý vám pomôže vypracovať zmluvu o predaji akcie vo vašej spoločnosti novému členovi. Vyplňte žiadosť vo formulári p13001 o zmene účastníkov vo vašej spoločnosti, notár overí správnosť informácií a opraví potrebné údaje, odovzdá ich daňovému úradu na zmenu a doplnenie zjednoteného štátneho registra.

2

Nový člen spoločnosti vyplní prihlášku v tvare p13001. Na titulnej stránke zadajte názov spoločnosti v súlade s príslušnými dokumentmi, daňovým identifikačným číslom, kódom dôvodu registrácie. Na hárok A tohto formulára uveďte priezvisko, meno, priezvisko, dátum a miesto narodenia v súlade s identifikačným dokladom. Uveďte podrobnosti o doklade totožnosti (séria, číslo, dátum vydania a názov orgánu, ktorý doklad vydal, kód jednotky). Zadajte adresu bydliska nového člena (PSČ, región, mesto, názov ulice, dom, budova, byt).

3

Protokol ustanovujúceho zhromaždenia o zmenách a doplneniach zakladajúcich dokumentov spoločnosti v súvislosti so zápisom nového účastníka do základného imania. Uveďte výšku podielu jednotlivca a ďalších účastníkov vo vašom podniku. Predseda a tajomník ustanovujúceho zhromaždenia podpíšu protokol rady zriaďovateľov s uvedením ich mien a iniciálok. Osvedčte dokument pečaťou organizácie.

4

Vytvorte nové vydanie charty, v ktorej sa zaznamenajú údaje všetkých členov organizácie. Ubezpečte ho o notárskej verejnosti.

5

Zaplatiť štátny poplatok a prijatie jeho platby, predložiť daňovému úradu.

6

Odovzdajte uvedený zoznam dokumentov daňovému úradu na zmenu a doplnenie zjednoteného štátneho registra.

7

Ak sa spolu so zmenou zakladateľa rozhodnete zmeniť riaditeľa, vypracuje protokol o vymenovaní jednotlivca na pozíciu prvej osoby v spoločnosti. Vyplňte hárok C žiadosti p14001 o zbavení právomoci starého riaditeľa a hárok C tohto dokumentu o pridelení oprávnenia konať v mene právnickej osoby bez splnomocnenia pre nového riaditeľa. Vyplňte potrebné údaje pre jednotlivcov. Vyplnenú žiadosť, kópiu charty, potvrdenie o zaplatení štátnej dane, doklady prepusteného a vymenovaného riaditeľa predložte daňovej službe.

8

Ak je zakladateľom spoločnosti jediný, nemôže sa zmeniť. Najprv by ste mali zostaviť zápis nového účastníka a potom výstup zo starého účastníka a prejsť vyššie uvedeným postupom.

  • Zmena zakladateľa LLC
  • Klírens 13001 pri zmene zakladateľa a génu. riaditeľ
  • aké dokumenty pri zmene zakladateľov

Odporúčaná